17 maj 2022

Ulrik Stavnsbjerg Offersen

Content Specialist

7 tips til genveje i Danløn

For at gøre dit arbejde i Danløn hurtigere og mere effektivt får du her vores 7 bedste råd, tips og genveje. Vær opmærksom på at der er tale om genveje, der virker på PC.

Nr. 1 – Find dato hurtigt når du opretter medarbejdere

Når du under ’Medarbejder’ og ’Generelt’ skal oprette en ny medarbejder, kan du i datofeltet trykke ’d’ og ’Enter’. Så vil dags dato altid komme frem.

Hvis du skal indtaste en anden dato (eksempelvis 12. april), kan du både indtaste ’12.4’ eller ’12,4’ og så trykke ’Enter’.

Automatisk er indeværende år valgt. 

 

Nr. 2 – Få overblik over hævede beløb, der vedrører Danløn

Hvis du vælger ’Løn’, ’Betalinger’ og ’Overførselskvitteringer’, får du det fulde overblik over de beløb, som har med Danløn at gøre, der bliver hævet i din bank.

Hvis du har denne side åben – og samtidig har et overblik over de beløb, der er trukket fra din bankkonto - kan du nemt søge et konkret beløb frem og tjekke, om det har noget med Danløn at gøre.

Brug ’Ctrl+F’ for at aktivere søgefunktionen og husk at indtaste både punktum og komma, når du leder efter et beløb. Eksempelvis 1.200,50 kr.

Nr. 3 – Få overblik over medarbejdere

Under ’Medarbejder’ er der en række ting, du kan gøre for at spare tid og blive mere effektiv.

Du kan:

  • Nemt skifte mellem medarbejderne ved at holde ’Ctrl’ nede og bruge piletasterne til højre og venstre. På den måde behøver du ikke gå til rullemenuen i toppen, hver gang du ønsker at skifte medarbejder.

  • Selv vælge, om du vil have medarbejderne vist med for- eller efternavn først. Det gør du ved at klikke på den dobbelte pil ved siden af rullemenuen, der er øverst i billedet.

  • Få overblik over aktive og inaktive medarbejdere. I rullemenuen har du mulighed for at vælge ’Vis alle’. På den måde ser du både aktive og inaktive medarbejdere og får derfor det fulde overblik over alle medarbejdere.

Nr. 4 – Brug kladdelønsedlen bedst muligt

Under ’Løn’ og ’Lønberegning’ har du hele tiden mulighed for at åbne medarbejderens lønseddel som en kladde.

Du kan spare tid ved at have kladdelønsedlen åben i en separat fane, mens du indtaster.

For hver gang du har indtastet noget, kan du gå over i fanen med kladdelønsedlen og trykke ’F5’. Så bliver kladdelønsedlen automatisk opdateret.

Nr. 5 – Gemmefunktion

Det er vigtigt, at du løbende gemmer dit arbejde, når du arbejder i Danløn. Og der er flere måder at gemme på.

Hvis du er på en side, hvor der er en rullemenu med flere valgmuligheder, gemmer du ved at scrolle ned på siden og trykke ’Gem’. På andre sider kan du trykke ’Enter’ og gemme på den måde.

Nr. 6 – Få overblik med samlet indtastning

Under ’Løn’ og ’Samlet indtastning’ kan du indtaste de gængse løntyper for alle dine medarbejdere i et skærmbillede.

Det gør det nemt for dig at indtaste faste løntyper det samme sted. Og det giver samtidig et godt overblik og er med til at sikre, at du husker alle medarbejderne, når du skal indtaste.

Nr. 7 – Brug søgefunktionen

Vi har nævnt den før, men nævner den gerne igen. Søgefunktionen – ’Ctrl+F’ – er rigtig smart.

Hvis du eksempelvis skal søge et specifikt beløb frem, kan du gå til ’Løn’, ’Lønafregninger’ og ’Tidligere lønafregninger’.

Her kan du vælge en given måned i rullemenuen og så vælge ’Lønsedler’ under ’Udskrifter’. Nu får du alle lønsedler i den periode frem og kan nemt søge efter beløb, medarbejderens navn, løntype eller andet.

Husk at medtage punktum og komma, når du søger efter et beløb.

Husk, at du selvfølgelig også kan bruge søgefunktionen andre steder i Danløn, samt i alle typer filer, bilag og lønsedler.

 

Tags:

Tips fra supporten

Relaterede indlæg