16 apr 2021

Ulrik Stavnsbjerg Offersen

Content Specialist

Her er 8 gode råd til dig, der snart skal genåbne

Den 21. april må blandt andet caféer og restauranter igen åbne for både indendørs og udendørs servering. Mange virksomheder har derfor travlt med at få styr på deres personale og meget andet. Her er derfor 8 gode råd til dig, der snart skal genåbne din forretning.

Råd nr. 1 – Få styr på dine ansatte

Har du været nødt til at justere i din medarbejderstab under nedlukningen? Så bør du starte med at tjekke, om dine nuværende og tidligere ansatte står rigtigt i Danløn. Hvis du stadig har tidligere medarbejdere, der ikke længere skal have løn, skal du markere dem som fratrådt og have dem afmeldt til eIndkomst.

 

Sådan gør du: Vælg først ’MEDARBEJDER’ i menuen til venstre. Vælg nu ’Generelt’ og find den konkrete medarbejder i dropdown-menuen i toppen. Udfyld nu ’Fratrædelsesdato’ under ’Ansættelsesoplysninger’. Tag medarbejderen med i din næste lønkørsel, men sørg for at lønnen står til 0 kroner.

Når lønnen er kørt, skal medarbejderen afmeldes eIndkomst. Det gør du under ’MEDARBEJDER’ og herefter ’Skattekort’. Her skal du vælge medarbejderen og under ’Ønske om ændring’ vælge ’Afmeld’.

Råd nr. 2 – Få nemt overblik over udskudte skatter

På grund af corona-epidemien har mange virksomheder fået udskudt deres skattebetalinger. Hvis du har kørt løn i oktober 2020, vil der ligge en udskudt skat til dig.

Sådan gør du: Alle dine skattebetalinger kan du se under menuen ’BETALINGER’ i venstre side og herefter under ’Betalingsoversigt’. Her skal du vælge hele året, og under ’Alle typer’ vælger du 'Skat'. Her har du overblikket over udskudte skatter. Når Nets har overført beløbet, kan du se kvitteringen under ’BETALINGER’ og ’Kvitteringer fra Nets’. Du vil dog ikke kunne se, hvis banken har afvist beløbet. Kontakt din bank, hvis du vil vide mere.

Råd nr. 3 – Få styr på ferieåret 2020

Hvis du ikke har kørt løn siden december 2020, vil du måske undre dig over, at ferieåret stadig hedder 2020. Det er fordi, ferieåret 2020 løber fra den 1. september 2020 til den 31. august 2021.

Råd nr. 4 – Ret eventuelt det særlige løntillæg i overenskomsten

Er der sket ændringer i det særlige løntillæg i den HORESTA-overenskomst, dine medarbejdere arbejder under? I så fald skal de rettes, inden du kører løn igen.

Sådan gør du: Vælg ’MEDARBEJDER’ i menuen til venstre. Vælg nu ’Ferie & SH’ og ’Særligt løntillæg %’ (kun synligt for HORESTA-kunder).

Råd nr. 5 – Ret til korrekt lønperiode

Selvfølgelig er det vigtigt, at din næste lønkørsel er korrekt i forhold til lønperioden. Det kan du nemt rette i Danløn.

Sådan gør du: Vælg ’LØNAFREGNING’ i menuen til venstre og herefter ’Næste lønafregning’. Her vælger du i toppen af siden, hvilken lønperiode der er tale om, samt dispositionsdatoen.

Råd nr. 6 – Læs dine meddelelser

Hvis det er længe siden, du har brugt Danløn, vil der formentlig være ulæste meddelelser til dig. Vi kan kun opfordre dig til at læse dem, da vi løbende udsender tips og tricks her.

Sådan gør du: Vælg ’KONTO’ og ’Meddelelser’.

Råd nr. 7 – Kvartaler kan holdes åbne

Efter at ferieafregningen ikke længere sker kvartalsvist bagud, er der nu mulighed for at holde kvartalerne åbne. Det giver dig langt større fleksibilitet. Læs mere her.

Råd nr. 8 - Sørg for at alle medarbejdere er oprettet med korrekt ferieordning

Sommerferien er så småt på trapperne. Og derfor giver det også god mening at tjekke, om alle medarbejdere er oprettet til den korrekte feriekasse.

Sådan gør du: Under ’MEDARBEJDER’ vælger du ’Generelt’. Her kan du se den feriekasse, som hver enkelt medarbejder er oprettet under. Hvis en medarbejder ikke er oprettet korrekt, skal du oprette medarbejderen på ny og vælge den korrekte feriekasse.   

Har du brug for mere support?

Som kunde i Danløn har du ubegrænset, online support. Hvis du hellere vil tale direkte med vores dygtige team af supportere, kan du nemt opgradere til vores telefonsupport, Danløn Direkte. Det gør du under ’KONTO’, ’Aftale’ og ’Aftale og vilkår’.

Læs mere om Danløn Direkte.

Tags:

Corona Lønadministration

Relaterede indlæg