30 jan 2019

Kristina Rovcanin

Content Creator

Ændrede satser i 2019

Der er en række ting, du skal holde øje med i 2019 som virksomhed. Vi har lavet en huskeliste med de fem vigtigste punkter, du skal være opmærksom på.

1. Ændring af virksomhedens størrelse?

Er din virksomhed gået fra at være mindre privat virksomhed til den større af slagsen, eller omvendt, får du en ny betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag.

Bliv klogere på, hvad en ændring i virksomhedens størrelse betyder for dig.

2. Ændring i satsen for skattefrie kilometerpenge

Statens takst for kilometerpenge opdateres årligt. Danløn har automatisk tilrettet satserne under menupunktet ’Lønberegning’, ’Særlige tillæg’, ’Kilometerpenge’.

Det betyder, at dine medarbejdere kan få følgende satser som skattefrie kilometerpenge i 2019:

  • Op til 20.000 km om året: 3,56 kr. pr. km
  • Alt over 20.000 km om året: 1,98 kr. pr. km

Som virksomhed må du ikke udbetale mere end statens takst for kilometerpenge til dine medarbejdere. Vælger du at gøre det, skal dine medarbejdere betale fuld skat af hele beløbet.

3. Har du rettet satsen for fri telefon i Danløn?

Satsen for beskatningen af fri telefon er den samme i 2019 som den var i 2018. Så du skal bare huske at tjekke, at satsen er tilrettet fra 225,00 som den var i 2017 til 233,33 per måned. Det skal du gøre manuelt i menupunktet ’Lønberegning’, ’Personalegoder’, ’Fri telefon’.

4. Vil du ændre satserne for SH – eller Fritvalg?

Hvis du skal ændre i SH – eller fritvalgsprocentsatserne, kan du nemt gøre det i Danløn ved at trykke på menupunktet ’Medarbejder, ’Ferie & SH’.

Hvis satsen bliver ændret med tilbagevirkende kraft, kan du angive manglende beløb under menupunktet ’Lønberegning’, ’Rettelser’, ’Optjent SH’ eller ’Optjent Fritvalg’.

Læs mere om, hvad SH er for en størrelse og hvornår du skal gøre brug af fritvalg

5. Slet fratrådte medarbejdere fra 2018

Har du medarbejdere, der fra 2018 ikke længere er tilknyttet din virksomhed, kan du slette dem fra den 15. januar 2019. Husk at sørge for, at du også får afmeldt medarbejderne fra eIndkomst inden sletning.

Det gør du under menupunktet ’Medarbejder’, ’Skattekort’ i feltet ’Ønske om ændring’. Medarbejderen skal stå som ’Aktiv’, indtil status bliver ændret fra ’Bliver afmeldt’ til ’Afmeldt’, hvorefter du kan slette ham eller hende. Den fratrådte medarbejder bliver derefter overflyttet til ’Slettede medarbejdere’.

Tags:

Lønadministration

Relaterede indlæg