07 jul 2020

Zhao Liang

Product Specialist

Undgå gebyr for manglende betaling til FerieKonto i september

85 % af alle virksomheder har valgt at bruge FerieKonto til at håndtere deres feriepengene. Er din virksomhed en af dem? Og bruger du Betalingsservice? Så læs med her.

Måske har du allerede fået besked. Hvis ikke, så får du det her: Når vi får samtidighedsferie i september, kan du ikke længere bruge Betalingsservice til at betale feriepenge til FerieKonto.

Heldigvis kan du i stedet bruge Nets Overførselsservice via Danløn. Ret det til allerede nu, så du undgår en ekstra regning for manglende betaling af feriepenge i september.

Med den nye ferielov skal du indstille dig på at indbetale feriepenge hurtigere og oftere, end du plejer. Det skal du, fordi medarbejdere, der holder ferie med feriepenge, fremover skal have feriepengene til rådighed hurtigst muligt. FerieKonto har i den forbindelse derfor besluttet, at virksomheder ikke længere kan bruge Betalingsservice.

Selvom der stadig er lidt tid at løbe på, så kan du allerede nu markere i Danløn, at du fra september vil betale til FerieKonto med Nets. På den måde kan du være helt sikker på, at der er styr på betaling af feriepengene, når du kører løn for september – og du undgår at betale gebyr til FerieKonto for manglende betaling.

Så længe du laver løn til tiden, behøver du ikke bekymre dig om indberetnings- og indbetalingsfrister for feriepenge. Danløn er helt opdateret på de forskellige frister og følger med, når fristerne ændrer sig med samtidighedsferien.

Sådan gør du i Danløn

For at betale feriepenge automatisk via Nets Overførselsservice skal du bare sætte to flueben.

Det gør du under:

  • ’Virksomhed’
  • ’Bank og Nets’
  • ’Automatiske overførsler via Nets’. Sæt flueben i ’Feriepenge’ og ’Feriepenge til fratrådt’.
  • Tryk ’Gem’

Fremover vil dine feriepenge blive betalt automatisk via Nets Overførselsservice, og du behøver ikke bekymre dig om ændringerne i september.

Der er mere endnu - husk også nye betalingsfrister

For mange kører betaling af regningerne helt af sig selv. Men den næste tid skal du holde tungen ekstra lige i munden. Udover at betaling til FerieKonto ændrer sig, så er der også en række betalingsfrister for AM-bidrag og skat, der er udskudt. Det er naturligvis opdateret i Danløn, men du kan allerede nu forberede dit budget på de næste betalinger. 

Vi holder dig opdateret – følger du med?

Selvom mange ting forbliver det samme, så vil nogle ting blive anderledes med den nye ferielov. Vi skal nok føre dig sikkert gennem ændringerne, og du kan holde dig opdateret på flere måder.

Du kan:

  • læse vigtige beskeder direkte i Danløn under 'Konto' og 'Meddelelser'
  • sige ja tak til vores nyhedsbrev under 'Konto' og 'Aftale'.
  • følge Danløn på Facebook

Vi har samlet viden, hjælp og værktøjer til den nye ferielov til dig lige her.

God fornøjelse!

Tags:

Feriepenge Lønadministration

Relaterede indlæg