03 mar 2020

Susanna Christina Møller

Danløn, Content Creator

Data fra Danløn #1 - gennemsnitlig ansættelsestid

Data skaber viden - og viden skaber værdi. Sådan er det også i Danløn Data. Læs med her og se, hvordan du kan fortolke dine data på en anden måde, end du måske plejer at gøre, og skabe endnu mere værdi for dig og virksomheden.

En af de oplysninger, du præsenteres for, når du ser i Danløn Data, er den gennemsnitlige ansættelsestid i virksomheden sammenlignet med branchen som helhed. Umiddelbart kan det synes attraktivt at ligge over branchens gennemsnitlige ansættelsestid. Og i mange tilfælde er det sikkert også et positivt tegn. Omvendt kan kort ansættelsestid også være både positiv og opmuntrende. Lad os prøve at kigge tingene lidt efter i sømmene.

Utilfreds eller bare dynamisk?

Kort ansættelsestid behøver på ingen måde være udtryk for hverken utilfredshed eller dårlig trivsel. Tværtimod kan det være udtryk for, at dine medarbejdere er både dynamiske og fleksible og interesserede i at samle viden og erfaringer fra flere forskellige arbejdspladser. Erfaringer, som din virksomhed også kan få glæde af - uanset om det drejer sig om, hvad der rører sig i branchen eller nye ideer, styrker og kompetencer til virksomheden.

Den ekstra tid, du bruger på rekruttering og oplæring, kan ofte være givet rigtig godt ud.

Udynamisk eller bare tilfreds?

Men betyder det nu, at lang ansættelsestid skal fortolkes som mangel på dynamik og videbegærlighed hos medarbejderne? Det skal det selvfølgelig ikke. Måske er I i lige præcis din virksomhed dygtige til at fastholde jeres medarbejdere, fordi I er i stand til at skabe variation i arbejdsdagen og giver dem mulighed for at planlægge deres egen hverdag - faktorer, som for mange er langt vigtigere end lønnen.

Lang ansættelsestid er samtidig ofte udtryk for stolthed hos medarbejderne ved at være ansat i virksomheden. Disse medarbejdere vil normalt være tilbøjelige til at 'gøre reklame' for virksomheden over for familie og venner. En klar ekstragevinst for virksomheden - og ovenikøbet helt gratis!    

Især hos ældre medarbejdere ser man ofte en meget stærk loyalitet over for arbejdspladsen. Nogle føler sig ligefrem 'utro' ved at skifte arbejdsgiver. Hos denne type medarbejdere kan der naturligvis med tiden opstå et vist tab af kompetencer på grund af 'manglende input udefra'. Det kan derfor ofte betale sig at tilbyde dem en form for efteruddannelse og på den måde sikre, at både den enkelte medarbejder og virksomheden tilfredsstilles. Og den rigtig gode nyhed er, at netop disse medarbejdere har mindre sygefravær end gennemsnittet.

Om dine medarbejdere er tilfredse eller utilfredse, dynamiske eller udynamiske - og hvad ansættelsestiden i jeres virksomhed er udtryk for, er det selvfølgelig kun dig, der kan afgøre. Husk blot på, at grafer, statistikker og søjlediagrammer ofte byder på langt flere fortællinger end dem, vi umiddelbart kan få øje på.

Tags:

Data

Relaterede indlæg