28 okt 2020

Steen Bjerge

Compliance Manager

Fra kælderrum til datacenter i verdensklasse

Har du nogensinde tænkt på, hvor alle dine oplysninger i Danløn er gemt? For de ligger vel ikke på din egen pc? Eller et eller andet sted i udlandet? Nej, dine data er i gode hænder i vores helt eget topsikrede datacenter i Nordsjælland.

Oplysninger om løn, timer og fravær. CPR- numre, navne, adresser og kontonumre på dine ansatte. Kort sagt, læssevis af data om dine ansatte og din virksomhed, som det ville være en katastrofe at miste.

Men du kan være ganske rolig, for de ligger heldigvis trygt og godt her i landet. Læs her historien om da vi byggede datacentret, og hvad vi gør for at sikre dine data.

Den teknologiske udvikling er løbet afsted med en fart, som de færreste kunne forestille sig. Derfor er behovet for dataplads også vokset enormt, siden Danløn blev lanceret i 2001. Vi indså derfor, at vi var nødt til at fremtidssikre os.

Dine data er sikret på dansk jord

I tidernes morgen var det nok med få servere, som stod på kontoret. Men i takt med udviklingen blev vores krav til servere, sikkerhed og plads større.

I første omgang flyttede vi serverne til vores kælder, hvor det kunne stå køligt og beskyttet. Men den løsning voksede vi hurtigt ud af, så i 2008 besluttede vi at få bygget vores eget datacenter i Danmark.

Vi købte en grund og hyrede de bedste eksperter til at rådgive os. Det var en kæmpe investering, men det var den helt rigtige beslutning. For den hurtige udvikling fortsatte, og datasikkerhed har aldrig været mere vigtig end nu.

Det bedste af det bedste

Da vi gik i gang med at planlægge byggeriet, gjorde vi os en del tanker om, hvordan det skulle være. Og der var ingen tvivl: det skulle være det bedste af det bedste. Det tog knap et år og flere søvnløse nætter at bygge centret, men da vi trykkede på knappen og serverne tændte, var det al besværet værd. Og de søvnløse nætter var hurtigt glemt.

Datacentret er enormt dyrebart, og det skal der selvfølgelig passes godt på. Derfor har vi regelmæssig service og vedligeholdelse på alle installationer i bygningen og naturligvis fuld overvågning. Og vi har såkaldt redundans på alt i vores datacenter.

1. Aldrig for varmt

Vi har både frikøl og traditionel køling for at sikre den bedste temperatur. Vi bruger det kolde danske vejr til vores fordel, så 90 % af tiden kan vi bruge frikøl. Det betyder, at vi ”bare” bruger luften udefra til at køle ned med. Resten af tiden bruger vi traditionel køling, dvs. vi køler luften ned, inden vi bruger den i datacenteret.

2. Ingen brand

Hvis det forfærdelige skulle ske, at der opstår brand, så er vores datacenter udstyret med et helt særligt Ingergen anlæg. Anlægget kan slukke brand ved at sænke mængden af ilt i luften. Da ild har brug for ilt, så slukkes flammerne i takt med at ilten forsvinder. Så flammerne når dårligt at få fat, før de er slukket igen.

3. Strømmen er tre-dobbelt sikret

Det er faktisk mere almindeligt, end du tror, at byens strøm svigter. Derfor er datacentret sikret med en UPS, som er et kæmpe batteri, der tager over, når strømmen går. Få sekunder efter at strømmen er gået, starter vores dieselgenerator. Den leverer strøm, indtil der igen er bystrøm. Så her kan man sige, at vi har tredobbelt sikret os.

4. To datalinjer

Vi har også sikret, at data kan flyde frit mellem dig og datacentret. Hvis den ene datalinje bliver afbrudt, så har vi en ekstra linje, som automatisk tager over. Helt uden at du vil opdage det.

Det er bygget for at blive

Selvom det snart er mange år siden, at datacenteret blev bygget, så kan det stadig klare nutidens krav – og det kan følge med i mange, mange år fremover. Du kan derfor stole trygt på, at vi passer godt på dine data her på dansk jord.

Vidste du, at...

... du kan sammenligne dine data i Danløn med andre i samme branche? Bliv klogere på din virksomhed med Danløn Data.

Tags:

Data

Relaterede indlæg