20 dec 2020

Susanna Christina Møller

Marketing Project Manager

Forbedret, forlænget og forenklet: sådan ser hjælpepakkerne ud i dag

Smittetallene stiger. Det samme gør antallet af hjælpeordninger - og derfor også antallet af indlæg på Danløns blog om støtte til virksomhederne i en corona-tid. Det er med andre ord ikke mange dage siden, vi sidst skrev om hjælpepakker. Og nu er vi her igen - efter at nedlukningen af Danmark, som trådte i kraft allerede i torsdags, har betydet både forbedrede, forlængede og forenklede hjælpepakker.

Allerede samme aften, som nedlukningen af Danmark blev meldt ud, blev politikerne på Christiansborg enige om at udvide støtten til de danske virksomheder. Mange af de eksisterende hjælpeordninger er blevet forlænget, en ny låneordning hat set dagens lys, det er blevet nemmere at søge om kompensation, og den eksisterende ordning om arbejdsfordeling er blevet forbedret.

Forlængelse af kompensationsordninger og puljer

De målrettede ordninger om kompensation gælder nu frem til og med den 28. februar. Det drejer sig om:

  • Ordningen om kompensation for faste omkostninger
  • Ordningen om kompensation for aflyste kultur- og idrætsarrangementer
  • Ordningen om kompensation for selvstændige og freelancere

Også puljeordningerne kan du få glæde af til og med den 28. februar, for eksempel biografpuljeordningen og foreningspuljeordningen.

Ny låneordning

Din virksomhed får nu også mulighed for at søge om et rentefrit lån. Lånets størrelse svarer til den A-skat og det AM-bidrag, som du skal afregne den 18. og den 29. januar 2021.

Du kan få lånet udbetalt i starten af februar og skal tilbagebetale det igen senest den 1. november 2021.

Forenklet ansøgning

Det bliver også lettere for dig at søge om kompensation, uanset om du søger for din virksomhed eller som selvstændig. Processen, du skal igennem, er forenklet, og det samme gælder dokumentationen for nedgang i omsætningen.

Alt i alt betyder det, at sagsbehandlingen bliver lettere, og at du kan få pengene udbetalt hurtigere.

Forbedret arbejdsfordelingsordning

Arbejdsfordelingsordningen, som blev indført i sensommeren, er allerede for nogle uger siden blevet forlænget, så den gælder i hele 2021. Ordningen er nu blevet endnu mere attraktiv, da de tre G-dage, hvor du som arbejdsgiver skal betale dagpenge til medarbejderne, er blevet strøget. Du kan med andre ord bruge ordningen helt gratis.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om de seneste hjælpepakker, kan du altid besøge enten Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

Tags:

Corona Regler og love

Relaterede indlæg