10 dec 2021

Susanna Christina Møller

Content Creator

Er din virksomhed ramt af de nye restriktioner? Få overblik over muligheden for hjælp her

Coronaen vil ikke slippe os - og desværre har det været nødvendigt at lukke ned for dele af det danske samfund. Igen er det især natte- og kulturlivet, der er ramt. Der er dog hjælp at hente. Er du en af dem, hvis virksomhed er ramt af de nye restriktioner - så læs med her og få overblik over den hjælp, du kan modtage.

Det økonomiske sikkerhedsnet bliver endnu en gang spændt ud under erhvervslivet og kulturen. Har du virksomhed, eller er du selvstændig, freelancer, kunster eller arrangør - og er du ramt af de nye restriktioner, kan du nu søge om kompensation for faste omkostninger, omsætningstab og aflyste arrangementer. 

Alle ordninger gælder frem til den 28. februar 2022.

Kompensation for faste omkostninger

Du vil kunne få kompensation for faste omkostninger, hvis du oplever en nedgang i omsætningen på 30 procent eller mere.

Ordningen gælder fra den 1. december 2021, og du vil kunne søge om kompensation baseret på et omsætningsfald alene i december.

Hjælp til selvstændige

Er du selvstændig, freelancer eller kunstner under kunststøtteordningen, og oplever du en omsætningsnedgang på mindst 30 procent, vil du kunne få kompensation for 90 procent af omsætningstabet - dog højst 33.000 kroner om måneden.

Ordningen gælder fra den 1. december 2021.

Hjælp til tvangslukkede virksomheder

Er din virksomhed tvunget til at holde lukket, kan du få kompenseret alle dine faste udgifter såvel som det samlede omsætningstab.

Hjælp til arrangører

Arrangørordningen genindføres og udvides. Det betyder, at der er kompensation at hente for udskudte eller aflyste arrangementer med over 50 stående deltagere.

For at modtage kompensation kræver det, at arrangementet har været planlagt før den 7. december 2021, eller at der er tale om et tilbagevendende arrangement.

Kompensation for kasserede madvarer

Mange julefrokoster er blevet aflyst. Det er derfor nu muligt at få dækket kasserede madvarer, der skulle have været leveret til arrangementer den 10., 11. eller 12. december 2021 uden for private hjem og med mere end 50 deltagere.

Du kan modtage kompensation på op til 40.000 kroner for kasserede madvarer.

Hvad med refusion og lønkompensation?

Folketinget har netop vedtaget, at virksomheder med corona-syge medarbejdere kan søge om refusion fra første fraværsdag. Samtidig er der indgået en trepartsaftale om lønkompensation.

Vil du vide mere - eller har du brug for hjælp?

Hvis du vil vide mere om hjælpeordningerne, kan du med fordel kigge forbi i Erhvervsministeriet.

Har du brug for hjælp til håndteringen af ordningerne, kan du enten bruge Virksomhedsguiden eller ringe til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 7220 0034. 

Tags:

Corona Regler og love

Relaterede indlæg