10 jun 2021

Mette Nørlem

Juridisk ekspert

5 gode råd - sådan får du glade og effektive medarbejdere

Hvis jeg må give et godt råd til alle arbejdsgivere, skal det være det her: Pas på dine medarbejdere! Det er vigtigt af den simple grund, at hvis medarbejderne forlader dig, er der ingen til at løse opgaverne. Og så ved vi jo alle, at utilfredse medarbejdere normalt ikke er effektive medarbejdere.

På toppen af alle chefers ønskeliste bør der stå: Glade og effektive medarbejdere! Men hvordan sikrer du så, at dine medarbejdere er glade og effektive? Det går jeg i dybden med her, hvor du får mine fem bedste råd til at opnå netop det mål.

Råd nr. 1 – Husk medarbejdernes mærkedage

Et jubilæum på arbejdspladsen, en rund fødselsdag eller en stor begivenhed i privatlivet. Som arbejdsgiver tager du et stort skridt ved at huske og markere deres mærkedage. Alle vil nemlig gerne ses og have gode relationer med deres kollegaer.

Selvfølgelig kan det være en udfordring at bevare overblikket, hvis du har mange medarbejdere. For hvem kan huske i hovedet, hvornår Preben fra IT nu lige præcis startede i virksomheden…?

Derfor kan jeg kun anbefale, at du gør det nemt for dig selv: Notér medarbejdernes mærkedage elektronisk et sted, hvor du nemt kan få overblik og måske en notifikation noget tid i forvejen.

Råd nr. 2 – Vær nærværende og menneskelig

Her handler det kort og godt om, at du som chef er nærværende, empatisk og menneskelig. Kort sagt... at du husker de bløde værdier.

Dine medarbejdere vil gerne kende deres kollegaer og have det godt og rart med dem. Og de vil i høj grad også gerne have det godt med dig som chef. For du spiller naturligvis en stor rolle, når det kommer til deres konkrete arbejdsopgaver, deadlines og meget andet på selve arbejdspladsen.

Råd nr. 3 – Anerkend medarbejderne

Du kender det måske fra dig selv: Det er altid rart at blive anerkendt for en indsats. Og sådan har dine medarbejdere det også.

Nogle elsker store ord, mens andre blot har brug for det lille, anerkendende nik. Og skal anerkendelse for alvor skabe værdi, skal den ske i en form, som er rigtig for den enkelte medarbejder.

Råd nr. 4 – De vigtige papirer og processer

Hvis du ønsker glade og effektive medarbejdere, er det også vigtigt, at der er styr på papirarbejdet og de interne processer i virksomheden. Kort sagt: Der skal være styr på tingene.

Det betyder blandt andet, at:

  • ansættelseskontrakten indeholder de 10 obligatoriske punkter
  • der bliver passet godt på deres personfølsomme oplysninger
  • der er styr på onboarding og introforløb
  • der bliver lagt en plan for løbende samtaler med den nærmeste leder

Råd nr. 5 – Hav styr på lønnen

Hvis der er én ting, der kan få medarbejdere op af stolene, så er det deres løn. En korrekt lønseddel er alfa og omega for medarbejdernes tilfredshed.

De faste udgifter skal betales, og budgetterne i privatøkonomien skal stemme. Og det kræver selvfølgelig, at lønnen er korrekt. Og ingen medarbejdere har lyst til at skulle nærlæse deres lønseddel hver måned, fordi der ofte er fejl. Det skal bare fungere.

Tags:

HR

Relaterede indlæg