
Susanna Christina Møller
Danløn, Content CreatorNye initiativer til at hjælpe rejsebranchen gennem coronakrisen
Næsten ingen typer virksomheder er gået ram forbi, efter at coronavirussen har gjort sit indtog i Danmark. Rejsebranchen har dog været særligt hårdt ramt og vil formentlig være mærket af krisen i længst tid. Grænserne har været lukkede, stribevis af rejser er blevet afbrudt eller aflyst, og al transport har stået stille. Et bredt flertal i Folketinget har nu indgået en aftale om en række nye initiativer til at hjælpe den samlede rejsebranche gennem krisen.

Som en del af aftalen bliver der tilført 600 millioner kroner til Rejsegarantifonden, som er øremærket til at dække pakkerejser, som er blevet aflyst på grund af coronakrisen frem til og med den 13. april.
Derudover tilføres der yderligere 125 millioner til at polstre kassen for pakkerejser hos Rejsegarantifonden efterfølgende.
Rejsegarantifonden har tidligere fået tilført 1,5 milliarder kroner i form af et lån fra staten. Meningen var på det tidspunkt, at rejsebranchen kollektivt skulle hæfte for lånet. Men nu gøres tilbagebetalingsmodellen individuel. Det vil sige, at for rejser, der skulle være påbegyndt mellem den 14. april og den 10. maj, vil det være det enkelte selskab, der skal tilbagebetale penge, som er lånt fra fonden til at dække aflyste rejser. Med andre ord hæfter et velfungerende selskab ikke for en konkurrent, der ikke kan betale.
Samtidig dækkes de ekstraordinære meromkostninger, som rejseudbyderne har haft til afbrudte rejser, for eksempel ombookinger af fly til hjemtransport og refusion af tabte feriedage til kunden.
Herudover vil regeringen søge EU om tilladelse til at indføre en midlertidig, obligatorisk voucher-ordning, der skal gøre det muligt for rejseselskaberne at udstede en voucher til kunderne til brug for en ferie på et senere tidspunkt i stedet for at refundere pengene for aflyste rejser. På den måde bliver virksomhederne ikke drænet for likviditet.
Flere informationer
Her kan du læse mere om de nye initiativer til at hjælpe rejsebranchen.
COVID-19: Ny aftale skal hjælpe rejsebranchen på Erhvervsministeriets website
Midlertidig obligatorisk voucherordning i et notat fra Erhvervsministeriet
Hvis din virksomhed er medlem, kan du også finde mere information hos Rejsegarantifonden.
Tags:
Relaterede indlæg

Forbedret, forlænget og forenklet: sådan ser hjælpepakkerne ud i dag
Smittetallene stiger. Det samme gør antallet af hjælpeordninger - og derfor også antallet af indlæg på Danløns blog om støtte til virksomhederne i en corona-tid. Det er med andre ord ikke mange dage siden, vi sidst skrev om hjælpepakker. Og nu er vi her igen - efter at nedlukningen af Danmark, som t…

Susanna Christina Møller
Marketing Project Manager
Genåbning af forårets hjælpepakker
Restauranter, fitnesscentre, teatre og mange flere står i dag i samme situation som i foråret, efter at de i sidste uge igen fik forbud mod at holde åbent. Samtidig har mange virksomheder langt mindre omsætning end på samme tidspunkt sidste år. Folketinget har derfor besluttet at genåbne ordningerne…

Susanna Christina Møller
Marketing Project Manager
Kompensation på vej til Nordjylland
Coronaen har stadig et fast tag i Danmark, og Nordjylland er særlig hårdt ramt, efter at en variant af virusset, som kan bringe en fremtidig vaccine i fare, er fundet blandt både mink og mennesker. For at forhindre smittespredning er barer, caféer, restauranter, fritids- og kulturtilbud i 7 nordjysk…

Susanna Christina Møller
Marketing Project Manager
Mere hjælp på vej til erhvervsliv og kultur
Restriktionerne i forbindelse med coronakrisen er igen blevet strammet, og for nogle kan et forsamlingsloft på 10 personer være lig med lukning. Behovet for støtte er derfor stort. Efter flere dages forhandlinger faldt en aftale om mere hjælp på plads natten til onsdag. Danløn giver dig overblikket…
