17 maj 2020

Susanna Christina Møller

Danløn, Content Creator

Nye initiativer til at hjælpe rejsebranchen gennem coronakrisen

Næsten ingen typer virksomheder er gået ram forbi, efter at coronavirussen har gjort sit indtog i Danmark. Rejsebranchen har dog været særligt hårdt ramt og vil formentlig være mærket af krisen i længst tid. Grænserne har været lukkede, stribevis af rejser er blevet afbrudt eller aflyst, og al transport har stået stille. Et bredt flertal i Folketinget har nu indgået en aftale om en række nye initiativer til at hjælpe den samlede rejsebranche gennem krisen.

Som en del af aftalen bliver der tilført 600 millioner kroner til Rejsegarantifonden, som er øremærket til at dække pakkerejser, som er blevet aflyst på grund af coronakrisen frem til og med den 13. april.

Derudover tilføres der yderligere 125 millioner til at polstre kassen for pakkerejser hos Rejsegarantifonden efterfølgende.

Rejsegarantifonden har tidligere fået tilført 1,5 milliarder kroner i form af et lån fra staten. Meningen var på det tidspunkt, at rejsebranchen kollektivt skulle hæfte for lånet. Men nu gøres tilbagebetalingsmodellen individuel. Det vil sige, at for rejser, der skulle være påbegyndt mellem den 14. april og den 10. maj, vil det være det enkelte selskab, der skal tilbagebetale penge, som er lånt fra fonden til at dække aflyste rejser. Med andre ord hæfter et velfungerende selskab ikke for en konkurrent, der ikke kan betale.

Samtidig dækkes de ekstraordinære meromkostninger, som rejseudbyderne har haft til afbrudte rejser, for eksempel ombookinger af fly til hjemtransport og refusion af tabte feriedage til kunden.

Herudover vil regeringen søge EU om tilladelse til at indføre en midlertidig, obligatorisk voucher-ordning, der skal gøre det muligt for rejseselskaberne at udstede en voucher til kunderne til brug for en ferie på et senere tidspunkt i stedet for at refundere pengene for aflyste rejser. På den måde bliver virksomhederne ikke drænet for likviditet.

Flere informationer

Her kan du læse mere om de nye initiativer til at hjælpe rejsebranchen.

COVID-19: Ny aftale skal hjælpe rejsebranchen på Erhvervsministeriets website

Midlertidig obligatorisk voucherordning i et notat fra Erhvervsministeriet

Hvis din virksomhed er medlem, kan du også finde mere information hos Rejsegarantifonden.

Tags:

Corona

Relaterede indlæg