08 okt 2020

Susanna Christina Møller

Danløn, Content creator

Hjælpepakke til restaurationsbranchen forlænget

Mange virksomheder begynder igen at kunne mærke, at efteråret har pustet mere liv i coronaen. Restaurationsbranchen er den første, der igen må indrette sig på nye regler og restriktioner. Samtidig er hjælpepakken forlænget til – indtil videre – den 31. oktober 2020.

Helt konkret er der indført krav om mundbind på barer, cafeer og restauranter for både gæster og personale, og åbningstiderne er begrænset til kl. 22. De nye krav indført for at begrænse den stigende smitte.

Kort efter de nye restriktioner blev indført, blev det også besluttet at følge trop med en hjælpepakke til alle dem, der blev ramt af restriktionerne. Og senest har et bredt flertal i folketinget besluttet at forlænge aftalen, der giver en hjælpende hånd til de ramte virksomheder.

Denne gang giver hjælpepakken kompensation for tabt omsætning, og der er et særligt fokus på de helt små virksomheder. 

Med den nye aftale kan din bar, cafe eller restaurant få:

  • 25 % i kompensation for faste omkostninger, hvis der er nedgang i omsætningen på mindst 35 % på grund af kortere åbningstid
  • 80 % i kompensation, hvis der er nedgang i omsætningen på mindst 90 % på grund af kortere åbningstid
  • 90 % i kompensation af tabt omsætning til selvstændige ejere, hvis der er tabt omsætning på 30 % på grund af kortere åbningstid
  • 90 % af omkostninger i kompensation til helt små virksomheder, hvis de holder helt lukket

Derudover kan underleverandører også søge om kompensation, hvis de primært leverer til barer, cafeer og restauranter.

Mulighed for endnu en forlængelse

Aftalen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 19. august 2020 og indtil videre frem til den 31. oktober – men der er allerede meldt ud, at der er mulighed for, at den bliver forlænget til resten af året.

Læs mere og ansøg

Der er i skrivende stund ikke åbnet op for ansøgninger om kompensation, men når det sker, vil det være muligt at søge helt frem til 31. oktober. Du kan læse mere og søge om kompensation på virksomhedsguiden.dk.

Tags:

Corona

Relaterede indlæg