25 sep 2019

Victor Ipsen Pedersen

Grandhood, Digital Marketing & Marketing Specialist

Hvorfor overhovedet have en firmapension?

I denne artikel kigger vi på, hvorfor det overhovedet er en god idé at få en firmapension. Det vil vi forsøge at dykke ned i her.

Først tager vi et kig på de mere bløde fordele ved at have en firmapensionsordning såsom arbejdsglæde, medarbejdergoder og fastholdelse af medarbejdere. 

Derefter kigger vi på de mere håndgribelige og økonomiske fordele ved at have en firmapension.  

Så hvis du endnu ikke har fået en firmapensionsløsning i din virksomhed, så bør du læse med her. Har du allerede en? Så læs med alligevel. 

Derfor bør du tilbyde dine medarbejdere en pensionsordning 

En pensionsordning er blevet et attraktivt personalegode, og det viser, at virksomheden er socialt ansvarlig og tager hånd om medarbejderne - både som ansatte og som pensionister. 

Arbejdsglæde kommer i mange former. En af dem er også at have en attraktiv og fleksibel lønpakke. Her kan personalegoder være med til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads og dermed tiltrække, fastholde og motivere medarbejdere. 

Disse goder kan eksempelvis være en god frokostordning, forsikringer eller pensionsordning. Hvad angår pensionsordningen, kan du som arbejdsgiver vise, at du også tænker over dine medarbejderes fremtid og økonomiske sikkerhed, så de kan spare op til deres tredje alder. 

Bliv klogere på, hvad en typisk pensionsordning består af

En attraktiv pensionsordning er faktisk vigtig for at være i stand til både at tiltrække og fastholde ansatte 

Hvor mange gange hører man ikke folk italesætte, hvis de har landet et job med en attraktiv pensionsordning. Omvendt gælder dette også, hvis der er en dårlig eller slet ingen pensionsordning på en arbejdsplads. 

Det er faktisk noget, der betyder en hel del for medarbejdere i overvejelserne om valg af nyt job. 

Flere studier viser også, at den økonomiske situation er langt den største kilde til angst og bekymringer i den brede befolkning, hvilket også hænger sammen med, at mange ikke har et overblik over deres økonomiske situation. 

Dette gælder naturligvis også dine medarbejdere, som er virksomhedens vigtigste ressource. Ved at tilbyde medarbejdere en pensionsordning, så vil de også finde større ro og glæde, hvilket mindsker deres bekymringer og øger deres motivation og arbejdsglæde. 

Derfor bør du tilbyde dine medarbejdere en pensionsordning 

Lad os for en god ordens skyld lige starte med at opridse de forskellige typer af pensionsordninger, som du kan vælge. Du kan vælge mellem tre forskellige pensionsordninger: ratepension, livrente og aldersopsparing. 

Ratepension

Med en ratepension får du en attraktiv pensionsopsparing, som giver dig et fast beløb hver måned fra den dag du går på pension og mindst 10 år frem, hvilket sikrer dig en sjovere alderdom. Ratepension er derfor en rigtig god måde at få en blød overgang fra mange år på arbejdsmarkedet med fast løn til livet i den tredje alder. 

Livrente 

Indbetaling på livsvarig livrente giver fradrag, og her kan du vælge flere måder for indbetaling og fradrag. Udover den lave skat på pensionsafkast er den største fordel ved at spare op i en pensionsordning uden tvivl skattefradraget. 

Du kan trække indbetalinger fra i skat - for ratepensioner op til 55.900 om året (2019) og for livsvarige livrente uden begrænsning. 

Aldersopsparing 

Aldersopsparing er en enkel måde at spare op til pension på. Her bliver skatten betalt, før pengene går ind på kontoen. 

Jo tidligere du kommer i gang med pensionsordning, jo sjovere alderdom 

Du har garanteret hørt det før. Start med at indbetale til din pension tidligt! Men hvad betyder det helt konkret?

Det kan for mange være svært at sætte sig ind i, hvad eksempelvis 100 kroner eller 2000 kroner i pensionsindbetaling om måneden kan forvandle sig til, når man går på pension.

Så lad os for enkelthedens skyld prøve at opsætte et eksempel: 

Hvis du eksempelvis sparer 100 kroner op hver måned i 35 år, så ender du med en samlet opsparing på 141.745 kroner (forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 6 %). 

Øger du eksempelvis din månedlige opsparing til 2000 kroner (hvilket er et ganske normalt niveau for pensionsindbetaling) bliver resultatet et imponerende beløb på lidt over 2,8 millioner kroner. 

Det nytter altså noget, selvom du sparer meget små beløb op, når bare du sparer op over lang tid. 

Så nu får du den endnu en gang: Start med at indbetale til din pension tidligt!

Tags:

Lønadministration

Relaterede indlæg