17 aug 2020

Mette Nørlem

Juridisk ekspert

Nu skal de indefrosne feriepenge udbetales

For de fleste er det blevet klart, at vi om ganske få uger overgår til en ny ferielov. Her skulle det sidste års optjente feriepenge have været indefrosset og først udbetalt, når medarbejderne går på pension. Men nu bliver det udbetalt før tid. Og hvad betyder det så for dig og din virksomhed? Bare rolig – det betyder ingenting.

Corona-virus har sat landet under økonomisk pres, og derfor er det blevet foreslået, at en del af de indefrosne feriepenge skal udbetales allerede nu. På den måde håber regeringen at kunne give den hårdt tiltrængte danske økonomi et ekstra boost.

Mandag den 17. august blev det så endelig besluttet af et bredt flertal i Folketinget, at alle danskere, der har optjent feriepenge i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020, får udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

Virksomheder skal ikke udbetale feriepengene – endnu

Den tidlige udbetaling til medarbejdere har ikke nogen betydning for dig og din virksomhed. I forslaget er det nemlig ikke besluttet, at virksomheder skal betale feriepengene før tid.

Det betyder, at du stadig først skal indberette feriepenge fra overgangsåret til Lønmodtagernes Feriemidler senest 31. december 2020.

Du kan også stadig vælge at administrere pengene selv. Virksomheder, der vælger at beholde de indefrosne feriepenge, skal stadig afregne det, når medarbejderne når folkepensionsalderen. Hvis du senere fortryder denne løsning, kan du godt vælge at afregne de indefrosne feriepenge helt eller delvist.

Så intet er ændret her.

Dine medarbejderne skal selv ansøge

Det bliver frivilligt, om dine medarbejdere vil have sine indefrosne feriepenge udbetalt. Og pengene kommer næsten af sig selv. Dine medarbejdere kan med få klik på borger.dk bede om pengene fra begyndelsen af oktober og frem til 1. december. Derefter kan de forvente, at feriepengene vil blive indbetalt i de kommende to uger efter.

De to sidste uger er stadig i spil

Når medarbejderne nu kun får tre ud af fem ugers ferie udbetalt, så er der jo stadigvæk to ugers ferie tilbage. Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med dem. Indtil videre indefryses de, men folketingets partier er åbne for at kigge på, om de sidste to uger også skal udbetales.

Så der er intet andet at gøre end at vente på næste udspil.

 

Tags:

Feriepenge Ferielov

Relaterede indlæg