08 jan 2020

Susanna Christina Møller

Danløn, Content Creator

Nyt år - nye satser

Vi skriver nu 2020! Vi håber, du er kommet rigtig godt ind i det nye årti. En af de ting, du skal være opmærksom på ved årsskiftet, er, at du får opdateret satserne i dit lønsystem. En del af satserne sørger vi i Danløn for at opdatere for dig - mens du selv skal gå ind og ændre andre. Vi giver dig her et overblik over de vigtigste.

Husk at opdatere dit lønsystem med de nye satser for 2020. Så er du sikker på, at dine medarbejdere får udbetalt den rigtige løn, og du undgår tidskrævende rettelser senere på året.

For at gøre lønadministrationen så let for dig som muligt har vi i Danløn allerede opdateret en række af satserne i lønsystemet, der trådte i kraft den 1. januar i år. Det gælder blandt andet ATP-satserne, satserne til brug for refusion fra DA Barsel og satserne for skattefri kilometerpenge.

Andre satser skal du dog selv ændre i Danløn. Det gælder for eksempel satserne for fri bil og fri telefon/computer/internet:

  • Værdien af fri bil beskattes uændret med henholdsvis 25% (160.000-300.000 kr.) og 20% (over 300.000 kr.)
  • Værdien af fri telefon/computer/internet beskattes i 2020 med 2.900 kr. pr. år (2019: 2.800 kr.) 

Vær også opmærksom på, at satserne på overenskomstbestemte ydelser som for eksempel SH-opsparing, opsparing til fritvalgsordning eller betalinger for sundhedsforsikringer muligvis skal reguleres i forbindelse med årsskiftet. Det afhænger naturligvis helt af den pågældende overenskomst.

Hvis du har spørgsmål til satser og beløb for 2020, er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til vores support eller gribe telefon, hvis du er tilmeldt Danløn Direkte.

Tags:

Lønadministration Lønbogholder

Relaterede indlæg