28 jan 2019

Linda Holgaard

Product Manager

Nyt år, nye muligheder

Som produktchef ser jeg tilbage på år 2018 som et år med mange spændende tiltag i Danløn.

Danløn har altid overholdt den gældende lovgivning for personfølsomme data, og vi gør altid vores bedste for at sikre, at du ved dette.

Med GDPR pr. 25. maj 2018 kom nogle lovgivningsmæssige stramninger, som vi naturligvis har forholdt os til og sikret er implementeret i systemet.

Med GDPR kom også et krav om endnu mere sikkerhed i Danløn og sammen med jer kunder udviklede vi Godkenderflow til sikker lønkørsel. I har taget rigtig godt imod det og allerede givet os gode input til videreudvikling – Tak for det. Deltagelsen på vores webinarer var flot, hvilket vi også sætter stor pris på.

For dig med behov for at lave mange indtastninger lavede vi også samlede indtastninger, og ikke mindst afdelinger på bogføringsgrupper, mulighed for at udvide antallet af timelønstyper og oprette skabeloner til hurtigere opretning af medarbejdere i systemer. Med disse gav vi dig i starten af 2018 funktionalitet som er med til at effektivisere din lønadministration i Danløn.

Danløn Direkte er bestemt også værd at nævne, når jeg kigger tilbage på året, der er gået. Telefonsupport har været efterspurgt i mange år, og vi er utrolig glade for, at vi også kan tilbyde alle vores kunder denne mulighed for at kontakte vores dygtige supportere på Danløn. Det er nemt at slå til og vi sidder klar, når du i dagtimerne har brug for det.

I 2019 har vi i Danløn rettet fokus på et par områder, som i den grad kan være med til at effektivisere din lønadministration. Integration mellem Danløn og dine andre lønrelaterede systemer bliver nu mulig i en højere grad af automatik. Vi kommer snart med den tekniske del, der gør det muligt, at registreringer i f.eks. et tidsregistreringssystem automatisk sendes til Danløn og dermed lønudbetalingen.

Som for alle andre i Danmark er den nye ferielov højaktuel og vi arbejder lige nu på, hvordan vi opdaterer Danløn, så vi overholder elementerne i loven. Vi vil løbende informere om, hvordan det kommer til at foregå og se ud. Første vigtige milepæl er den kommende overgangsordning, som træder i kraft den 1. september 2019. 

På tegnebrættet i øvrigt for 2019 arbejder vi med, hvordan vi kan understøtte tidens trends i forhold til administrative processer hos dig. Det kunne eksempelvis være noget HR relateret, eller opbevaring af dokumenter, eller måske noget elektronisk signering af kontrakter.

Det bliver endnu et spændende og udviklingsrigt år for Danløn, og vi glæder os til at tage jer med på rejsen.

Tags:

Lønadministration

Relaterede indlæg