24 okt 2021

Susanna Christina Møller

Content Creator, Danløn

Overførsel og udbetaling af ferie - det skal du være opmærksom på

Med den nye ferielov har dine medarbejdere pligt til at holde mindst fire ugers ferie. Hvis den 5. ferieuge ikke afholdes, kan den enten overføres eller udbetales.

Hvis du vælger at overføre den 5. ferieuge, skal du være opmærksom på, at der er kommet en ny proces for overførsel af ferie, og at der nogle frister, der skal overholdes. Det oplyser Feriepengeinfo i et brev sendt til alle relevante virksomheder.

 

Overførsel af 5. ferieuge

Hvor du tidligere indsendte oplysninger om overførsel af ferie ved hjælp af Digital Post, skal du fra november bruge en ny digital selvbetjeningsløsning.

Vær opmærksom på, at

  • fristen for overførsel er den 31. december
  • du kan indtaste oplysningerne i selvbetjeningsløsningen allerede fra den 25. november
  • overførsel af ferien kræver, at du senest den 31. decemcer laver en skriftlig aftale med medarbejderen

Ubetaling af 5. ferieuge

Medarbejderen har også mulighed for at få udbetalt den 5. ferieuge. Hvis ferien hverken afholdes eller overføres, skal den udbetales efter afholdelsesperiodens udløb.

Feriehindring: undtagelsen, der bekræfter reglen

Under normale omstændigheder vil de første fire ferieuger hverken kunne overføres eller udbetales, da medarbejderen har pligt til at afholde dem. Men - hvis medarbejderen er ferieforhindret - kan ferie op til fire uger godt overføres. Medarbejderen er ferieforhindret i forbindelse med for eksempel sygdom eller orlov. 

Vær opmærksom på, at

  • fristen for overførsel er den 31. januar
  • du kan indtaste oplysningerne i selvbetjeningsløsningen allerede fra den 5. januar

Husk også...

at du skal varsle eventuel restferie, der ligger inden for de første fire uger, da ferien skal være afholdt inden årsskiftet.

Vil du vide mere?

Har du brug for flere informationer om ferieloven, restferie og overførsel af ferie, kan du med fordel kigge forbi på Virk.

Tags:

Feriepenge Ferielov Regler og love

Relaterede indlæg