11 nov 2019

Kristina Loncar

Content Creator

Særligt løntillæg i overgangsperioden for Horesta-medlemmer

Horesta har justeret i deres overenskomstaftale i forbindelse med overgangsperioden, hvilket betyder at det særlige løntillæg ikke bliver udbetalt til lønmodtagerne, men administreres derimod af Horesta.

Vi har godt nyt til dig. Danløn er blevet tilpasset med et nyt felt, så du nu har mulighed for at registrere det særlige løntillæg for medarbejdere, der er oprettet med Horesta som feriepengemodtager.  

Særligt løntillæg bliver beskattet i perioden på din medarbejders lønseddel, men vedkommende får ikke beløbet udbetalt. I stedet bliver nettobeløbet hensat i din bogføring til senere udbetaling til medarbejderen. 

Det opsamlede beløb skal du overføre til Horesta via bankoverførsel.

Du finder feltet ved at klikke på menupunktet ’Medarbejder’ og derefter feltet ’Ferie & SH’, hvor procentsatsen er sat til standardværdien 3,85 %, som i øvrigt er gældende for de fleste Horesta-medlemmer.

Hvis du har en eller flere medarbejdere, der skal optjene en anden procentsats, kan du overskrive feltet med den ønskede sats.

Fremover bliver der ved hver lønafregning beregnet den procentsats af din medarbejders løn, der står i feltet. Det beregnede beløb bliver beskattet og hensat.

Du skal derfor huske at overføre pengene manuelt til Horesta.  

Har du tidligere angivet det særlige løntillæg enten ved at forhøje procentsatsen, eller ved at bruge fritvalgsordningen, skal du sætte disse værdier tilbage til den oprindelige sats, inden du tilføjede det særlige løntillæg.

Tags:

Lønadministration Ferielov

Relaterede indlæg