13 nov 2018

Kristina Rovcanin

Content creator

Skærpede regler for nulindberetning i 2019

Den første januar 2019 skærper SKAT reglerne for, hvornår nulindberetning kan ske. Førhen kunne du gøre det løbende. Nu hedder kravet, at indberetningen skal ske hver måned.

De skærpede regler fra SKAT medfører blandt andet et krav om, at alle virksomheder skal foretage en indberetning hver måned, uanset om der er tale om 0 eller reelle data.

Men bare rolig. Der er ingen grund til bekymring, for vi har funktionaliteten i Danløn, der understøtter dette krav.  

Hvad er nulindberetning? 

Når du er registreret som arbejdsgiver, der udbetaler løn til medarbejdere, er det vigtigt, at du informerer SKAT, hvis du eksempelvis har en måned, hvor du ikke udbetaler løn til nogle af dem.  

Det er også kendt som en nulindberetning, idet der ikke bliver indberettet hverken A-skat eller AM-bidrag til eIndkomst for din virksomhed i den pågældende måned. 

Som med de fleste andre regler, følger også et bødegrundlag, hvis de bliver overtrådt. Det er også tilfældet her. 

Hvis du ikke nulindberetter til SKAT, kan du regne med at få tilsendt et gebyr på 850 kroner, så husk at slå funktionen til i Danløn. Vi viser dig hvordan her.

Automatisk nulindberetning med Danløn, hvis du ikke laver løn 

Før du kan komme videre i indberetningsprocessen, kræver det, at din virksomhed er oprettet hos SKAT som "Mindre privat virksomhed". 

Herefter bliver næste skridt at aktivere den automatiske nulindberetning i Danløn. Det gør du ved at klikke på menupunktet 'Virksomhed', 'Generelt' og sætte flueben udfor 'Automatisk nulindberetning'. 

Det betyder, at Danløn automatisk hver 5. dag i måneden laver et tjek på din virksomhed, hvis du eksempelvis ikke har kørt løn i november, men i oktober. 

I det tilfælde får du automatisk en nulindberetning fra Danløn. 

Men for at den automatiske nulindberetning træder i kraft, skal du have kørt mindst én lønafregning i Danløn. 

Hvis du har medarbejdere, der er honorarlønnet, er de dækket ind af ovenstående krav.

Se her, hvis du vil vide hvordan du opretter din virksomhed i Danløn.

Tags:

Lønadministration Regler og love

Relaterede indlæg