28 dec 2021

Susanna Christina Møller

Content Creator

Få overblik over de nyeste hjælpeordninger

Coronasmitten sætter næsten dagligt nye rekorder og påvirker igen langt størstedelen af samfundet. I takt med at flere og flere virksomheder rammes af enten nedlukning eller omsætningstab, udvides mange af de eksisterende hjælpeordninger, og nye kommer til.

Vælger du at lukke ned frivilligt, kan du nu også få del i hjælpeordningerne. Samtidig forlænges både den midlertidige ordning om lønkompensation og den midlertidige ordning om arbejdsfordeling. Og har du behov for at få dækket dine omkostninger til juleudsmykning eller sæsonbetonede fødevarer, kan du søge om tilskud i den såkaldte Decemberpulje.

Læs med her og få det fulde overblik over mulighederne for hjælp.

Hjælp til frivilligt nedlukkede virksomheder

Det er ikke længere kun de virksomheder, der er tvangslukkede som følge af restriktioner, der kan få del i hjælpeordningerne. Virksomheder, der vælger at lukke ned frivilligt, kan nu også blive dækket. Betyder de mange begrænsninger, at det bedre kan betale sig for dig at holde lukket end at holde åbent, har du nu mulighed for at få dækket op til 90 procent af virksomhedens faste omkostninger, samtidig med at du kan gøre brug af ordningen om lønkompensation.

Uanset om din virksomhed er tvangsnedlukket eller frivilligt nedlukket, kræves det, at du sender mindst 30 procent af medarbejderstaben eller mindst 50 medarbejdere hjem for at modtage lønkompensation.

Ordningen om lønkompensation til frivilligt nedlukkede virksomheder gælder frem til den 31. januar 2022.

Decemberpuljen - kompensation for sæsonbetonede omkostninger

Du kan også i år søge om hjælp fra den såkaldte Decemberpulje. Ordningen giver dig mulighed for at søge om kompensation for sæsonbetonede omkostninger på op til

  • 150.000 kroner til julepynt eller anden udsmykning og
  • 250.000 kroner til letfordærvelige fødevarer

Ordningen om kompensation for kasserede madvarer udvides

Har du måttet kassere madvarer på grund af aflyste julearrangementer, kan du nu få dækning for dine omkostninger i yderligere en uge, det vil sige frem til den 19. december 2021.

Det gælder stadig, at der skal være tale om arrangementer uden for private hjem og med mere end 50 deltagere.

Arbejdsfordeling i hele første kvartal 2022

Husk også, at du måske kan få glæde af den midlertidige ordning om arbejdsfordeling. Ordningen giver dig mulighed for at sende dine medarbejdere hjem mellem 20 og 50 procent af den aftalte arbejdstid til en forhøjet dagpengesats - og er netop blevet forlænget frem til den 31. marts 2022.

Sådan søger du om hjælp

Du søger om hjælp fra de forskellige hjælpeordninger på Virksomhedsguiden, hvor du også kan få et mere detaljeret overblik over kravene til ordningerne og svar på de mest almindelige spørgsmål.  

Vil du vide mere?

Vil du gerne vide mere om hjælpeordningerne, kan du med fordel slå et smut forbi Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

Tags:

Corona Regler og love Lønadministration

Relaterede indlæg