10 feb 2023

Susanna Christina Møller

Content Creator

Inflationshjælp på vej: betalingen af A-skat og AM-bidrag udskydes

Regeringen og en række andre partier i Folketinget har netop i dag præsenteret en aftale om inflationshjælp, der blandt andet omfatter udskydelse af betalingen af A-skat og AM-bidrag for alle danske virksomheder. Læs med her og få overblik over detaljerne.

Danmark har nu igennem længere tid oplevet en meget høj inflation. Især de stigende energipriser været med til at sætte mange virksomheder under pres.

Et stort flertal i Folketinget har derfor indgået aftale om inflationshjælp, der har til formål at styrke likviditeten i alle danske virksomheder.

Hvad er aftalt?

Aftalen om inflationshjælp til virksomhederne betyder, at betalingen af den A-skat og det AM-bidrag, der skal betales i juli og august 2023, udskydes:

  • A-skat og AM-bidrag, der normalt skal betales i juli 2023, skal først betales i oktober/november 2023
  • A-skat og AM-bidrag, der normalt skal betales i august 2023, skal først betales i februar 2024

Er der forskellige aftaler for store og små virksomheder?

Nej, den samme aftale gælder for alle virksomheder - uanset størrelse.

Er din virksomhed en lille virksomhed, vil det være betalingen af A-skat og AM-bidrag for den løn, du udbetaler med dispositionsdato i juni og juli 2023, der udskydes.

Er din virksomhed en stor virksomhed, vil det være betalingen af A-skat og AM-bidrag for den løn, du udbetaler med dispositionsdato i juli og august 2023, der udskydes.

Om din virksomhed er stor eller lille, kan du se under 'Virksomhed', 'Generelt' i feltet 'Betalingsfrist A-skat og bidrag'.

Hvad skal jeg selv gøre?

Som bruger af Danløn skal du ikke selv gøre noget for at få ændret betalingsfristerne. Det klarer Danløn for dig.

Aftalen er indgået af et meget stort flertal i Folketinget. Vi vender selvfølgelig tilbage, så snart den er endelig vedtaget.

Tags:

Regler og love Lønadministration

Relaterede indlæg