
Kristina Loncar
Danløn, Content CreatorVigtigt at vide om overgangsordningen i den nye ferielov
Den nye ferielov er på vej, men først skal vi forbi overgangsordningen, som træder i kraft den 1. september 2019.

Vi giver dig en guide, så du kan svare på spørgsmål fra dine medarbejdere.
Overgangsordningen er den periode, hvor alle feriedage bliver indefrosset, men hvad betyder det helt præcist? Få svaret her.
Hvad sker der i overgangsperioden?
Overgangsperioden skal sikre, at dine medarbejdere ikke holder dobbelt ferie fra den 1. september 2020, hvor samtidighedsferien begynder.
I 2019 optjener dine medarbejdere ferie som de plejer indtil den 31. august 2019.
Det vil sige, at dine medarbejdere kommer til at optjene 16,64 feriedage i alt fra perioden 1. januar 2019 til 31. august 2019. Disse feriedage skal din medarbejder bruge i sommerperioden 1. maj 2020 til 30. september 2020.
Din medarbejder optjener desuden 25 feriedage i overgangsperioden fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, som bliver indefrosset.
Indbetaling eller beholde indefrosne midler i virksomheden?
Lønmodtagernes Feriemidler er en ny fond, som forvalter dine medarbejderes penge (tilgodehavende feriemidler) og sørger for, at medarbejderne får udbetalt det, de har krav på.
Du skal ved overgangsperioden tage stilling til, om du vil indbetale medarbejdernes optjente feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler.
Alternativt kan du vælge at beholde pengene i din virksomhed, hvilket svarer til et slags lån i Lønmodtagernes Feriemidler mod en årlig indeksering af det tilgodehavende.
Vælger du ikke at indbetale pengene, skal du årligt bekræfte, at du ønsker at beholde dine medarbejderes feriemidler.
Muligheden for at beholde de indefrosne midler i din virksomhed gælder for medarbejdere med løn under ferie samt timelønnede, som er omfattet af en overenskomst med garantiordning.
Hvis du indbetaler dine medarbejderes feriegodtgørelse til Feriekonto eller en privat feriekasse, gælder ovenstående mulighed ikke.
Uanset om du indbetaler til fonden eller administrerer pengene selv, er beløbet, din medarbejder får udbetalt ved sin afgang fra arbejdsmarkedet, det samme.
Hvad skal du gøre i forhold til Lønmodtagernes feriemidler?
Der er en række opgaver, du skal have styr på inden overgangen til den nye ferielov i forhold til Lønmodtagernes Feriemidler.
Som arbejdsgiver er du ansvarlig for at ændre indberetningen af dine medarbejderes optjente feriemidler i overgangsperioden.
Dine medarbejderes optjente feriemidler for lønperioden 1. september 2019 til den 31. august 2020 skal du indberette løbende i forbindelse med den almindelige lønafregning.
Senest den 31. december 2020 skal du også indberette til fonden via eIndkomst, hvor meget dine medarbejdere har optjent til indefrysning.
Tag stilling til, hvordan din virksomhed skal håndtere feriemidlerne
Det har stor økonomisk betydning for dig, uanset om du vælger at beholde pengene i din virksomhed, eller om du afregner pengene til Lønmodtagernes Feriemidler, der administrerer indefrysningen af feriemidlerne.
Derfor gør du klogt i at forberede dig allerede nu og tage en beslutning i forhold til, hvordan du gerne vil administrere dine medarbejderes feriemidler, inden den nye ferielov træder i kraft.
Tilmeld dig Danløn kursus i den nye ferielov
Vores halvdagskursus er til dig, der gerne vil blive klædt endnu bedre på til at informere dine medarbejdere om, hvad ferielovens ændringer går ud, og hvad de betyder for medarbejderne.
Under kurset får du en generel introduktion til den nye ferielov og overgangsperioden.
Hop ind og tilmeld dig kurset allerede nu.
Deltag i Danløns gratis webinar om overgangsordningen
På dette kursus får du en guideline og konkret viden om, hvad du skal gøre i Danløn for at efterleve overgangsperiodens krav.
Snup en plads i dag og tilmeld dig Danløns gratis webinar.
Tags:
Relaterede indlæg

Særligt løntillæg i overgangsperioden for Horesta-medlemmer
Horesta har justeret i deres overenskomstaftale i forbindelse med overgangsperioden, hvilket betyder at det særlige løntillæg ikke bliver udbetalt til lønmodtagerne, men administreres derimod af Horesta.
