19 jun 2019

Kristina Loncar

Danløn, Content Creator

Vigtigt at vide om overgangsordningen i den nye ferielov

Den nye ferielov er på vej, men først skal vi forbi overgangsordningen, som trådte i kraft den 1. september 2019.

Vi giver dig en guide, så du kan svare på spørgsmål fra dine medarbejdere.

Overgangsordningen er den periode, hvor alle feriedage bliver indefrosset, men hvad betyder det helt præcist? Få svaret her.

Hvad sker der i overgangsperioden?

Overgangsperioden skal sikre, at dine medarbejdere ikke holder dobbelt ferie fra den 1. september 2020, hvor samtidighedsferien begynder.  

I 2019 optjener dine medarbejdere ferie som de plejer indtil den 31. august 2019.

Det vil sige, at dine medarbejdere kommer til at optjene 16,64 feriedage i alt fra perioden 1. januar 2019 til 31. august 2019. Disse feriedage kan din medarbejder bruge i sommerperioden 1. maj 2020 til 30. september 2020.

Din medarbejder optjener desuden 25 feriedage i overgangsperioden fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, som bliver indefrosset.

Indbetaling eller beholde indefrosne midler i virksomheden? 

Lønmodtagernes Feriemidler er en ny fond, som forvalter dine medarbejderes penge (tilgodehavende feriemidler) og sørger for, at medarbejderne får udbetalt det, de har krav på.

Du skal ved overgangsperioden tage stilling til, om du vil indbetale medarbejdernes optjente feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler.

Alternativt kan du vælge at beholde pengene i din virksomhed, hvilket svarer til et slags lån i Lønmodtagernes Feriemidler mod en årlig indeksering af det tilgodehavende.

Vælger du ikke at indbetale pengene, skal du årligt bekræfte, at du ønsker at beholde dine medarbejderes feriemidler.

Muligheden for at beholde de indefrosne midler i din virksomhed gælder for medarbejdere med løn under ferie samt timelønnede, som er omfattet af en overenskomst med garantiordning.

Hvis du indbetaler dine medarbejderes feriegodtgørelse til Feriekonto eller en privat feriekasse, gælder ovenstående mulighed ikke.

Uanset om du indbetaler til fonden eller administrerer pengene selv, er beløbet, din medarbejder får udbetalt ved sin afgang fra arbejdsmarkedet, det samme.

Hvad skal du gøre i forhold til Lønmodtagernes feriemidler? 

Der er en række opgaver, du skal have styr på inden overgangen til den nye ferielov i forhold til Lønmodtagernes Feriemidler.

Du bør sikre, at alle medarbejders afholdte feriedage er korrekt registreret, samt at alle medarbejdere er oprettet med korrekt ferieordning. Ligeså sikre at evt. feriedage til overflytning fra 2019 til 2020 bliver registreret.

Som arbejdsgiver er du ansvarlig for at indberette dine medarbejderes optjente feriemidler til eIndkomst i overgangsperioden.

Fristen for indberetning af feriepenge til indefrysning i overgangsperioden er den 31. december 2020.

Danløn sørger automatisk for at indberette dine medarbejderes optjente feriemidler for lønperioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Det sker løbende i forbindelse med den almindelige lønafregning.

Tag stilling til, hvordan din virksomhed skal håndtere feriemidlerne 

Det har stor økonomisk betydning for dig, uanset om du vælger at beholde pengene i din virksomhed, eller om du afregner pengene til Lønmodtagernes Feriemidler, der administrerer indefrysningen af feriemidlerne.

Derfor gør du klogt i at forberede dig allerede nu og tage en beslutning i forhold til, hvordan du gerne vil administrere dine medarbejderes feriemidler, inden den nye ferielov træder i kraft. 

Tilmeld dig Danløn kursus i den nye ferielov

Vores halvdagskursus er til dig, der gerne vil blive klædt endnu bedre på til at informere dine medarbejdere om, hvad ferielovens ændringer går ud, og hvad de betyder for medarbejderne. 

Under kurset får du en generel introduktion til den nye ferielov og overgangsperioden. 

Hop ind og tilmeld dig kurset allerede nu. 

Deltag i Danløns gratis webinar om overgangsordningen 

På dette kursus får du en guideline og konkret viden om, hvad du skal gøre i Danløn for at efterleve overgangsperiodens krav.  

Snup en plads i dag og tilmeld dig Danløns gratis webinar. 

Tags:

Ferielov

Relaterede indlæg