Udlevering af persondata til din medarbejder

Persondataforordningen, bedre kendt som EU's nye persondatalov, er trådt i kraft den 25. maj 2018. I den er der et nyt krav om dataportabilitet. 

Dermed gør EU det klokkeklart, at ejerretten til persondata tilhører medarbejderen. 

Dataportabilitet lyder som en kompliceret sag, men på godt gammelt dansk betyder det bare, at dine medarbejdere nu har krav på at få udleveret dokumentation på de personoplysninger, som de har givet til dig. 

Hvad betyder det for dig som virksomhed? 

Danløn er klar med en ny funktionalitet, der muliggør, at du som virksomhed til hver en tid kan udlevere de persondata, du ligger inde med, hvis din medarbejder ønsker det. 

Desuden sørger Danløn for, at det er nemt for dine medarbejdere at læse de oplysninger, der er trukket ud af systemet. 

Sådan får du dine medarbejderes data 

Du har pligt til at give dine medarbejdere deres egne data og registreringer, hvis de spørger efter dette. 

Danløn har samlet alle data og inddelt dem i to kategorier, henholdsvis 'Stamdata' og 'Alle data', som du finder under menupunktet 'Medarbejder', 'Udskrifter', 'Medarbejderdata'. Her kan du får et overblik over dine medarbejderes stamdata og lønkørsler. 

Danløn krypterer alle informationer, og derfor bliver du bedt om at angive en adgangskode, som kun du kender, når du vil have adgang til dine medarbejderes stamdata. 

Kategori

Persondataforordning - GDPR

Tags:

GDPR Dataportabilitet

Andre interessante artikler

Video

Optaget webinar om Persondataforordning

GDPR

Med den nye persondataforordning (GDPR) er der skærpede rettigheder og nye krav til indsamling, udlevering og behandling af persondata. 

Artikel

25. maj 2018 skal du være klar til at overholde EU's persondataforordning

Persondata Datapolitik GDPR

Alle virksomheder har en opgave, efter at den nye persondataforordning er trådt i kraft. Kravene er så omfattende, at der næppe er nogen almindelige virksomheder i Danmark, der er klar uden at gøre noget som helst.

Artikel

Se loggede handlinger i Danløn

Persondata GDPR

En række nye og skærpede krav til virksomhedens omgang med personoplysninger er trådt i kraft den 25. maj 2018 med EU's persondataforordning.

 

Artikel

Det er ikke altid slemt at blive glemt

GDPR Persondata

Forretningen kører på skinner, kunderne strømmer til, og inden længe står du med en håndfuld nyansatte medarbejdere, der skal fortsætte ad samme successti.

Næste naturlige skridt bliver at introducere dem for dine kollegaer. Spørgsmålet er, hvordan det kan gøres appetitligt?

Artikel

Få styr på persondataforordningens fire hjørnesten og undgå millionbøder

Persondata GDPR Datapolitik Dataportabilitet Databehandleraftale

Vi sender mails, deler dokumenter dagligt, køber alt fra rejser til dagligvarer over nettet, og vi er ikke blege for at indtaste vores kreditkortoplysninger uden nærmere eftertanke. Men hvad sker der egentlig med den personlige data, vi dristigt serverer online, og hvad skal du sørge for som virksomhed?