Hjælp til Danløn

Find brugbar viden om lønbehandling

Det er nemt at køre løn i Danløn. Alligevel kan det ind i mellem blive nødvendigt med hjælp. Få for eksempel en skridt for skridt-guide til, hvordan du kommer i gang med Danløn eller inspiration til at bruge nye funktioner, som kan lette din hverdag.

Hvis du allerede har en konto i Danløn og mangler hjælp til et specifikt problem, kan du tilmelde dig vores telefonsupport Danløn Direkte. Her sidder vi klar, hvis du sidder fast, og giver direkte svar på alle spørgsmål om dit lønsystem. Du kan også altid skrive til vores dygtige supportere, når du er logget ind. De svarer hurtigt og professionelt på alverdens spørgsmål om at lave løn i Danløn.

Vi tilføjer løbende artikler. 

Løn (13)

Artikel

Få overblik og indsigt med udvidet opdeling af løntyper i Danløn

Lønbehandling

Vil du gerne have indsigt i, hvor meget det koster dig at have lærlinge, hvorfor dine omkostninger til medarbejdernes sundhedsforsikring er steget, eller i hvilken afdeling der udbetales flest overtidstillæg? Med udvidet opdeling af løntyperne i Danløn er det nu en mulighed. 

Artikel

Få overblik over banklukkedage

Betaling

Alle danske banker holder officielt lukket ved bestemte helligdage, men har du styr på, hvilke dage der er tale om?

Artikel

To fritvalgsfelter i Danløn

Overenskomst

Som arbejdsgiver har du to fritvalgsfelter i Danløn, som du kan bruge. Det er relevant for nogle virksomheder, der har medarbejdere ansat på overenskomst.

 

Artikel

Kører du med forskudt regnskabsår? Så vil du elske Danløns funktion lønseddelsum

Lønbehandling

Nu kan du i Danløn få overblik over din virksomheds samlede lønudgifter i en periode, du selv frit definerer. Funktionen hedder lønseddelsum og giver især god mening for dig, der kører med forskudt regnskabsår.

Artikel

Find de relevante bilag til din lønafregning

Lønbehandling

Danløn gemmer på alle udskrifter og bilag, der kan være nyttige for din lønafregning. Vi viser dig, hvilke du kan finde, og hvordan de kan give dig det fulde overblik. 

Kom godt i gang (13)

Artikel

Manuelle betalinger til din bank

Betaling

I Danløn har du flere muligheder, når det kommer til overførsel af betalinger til din virksomheds bank. 

Artikel

Opret en virksomhed i Danløn

Godkender Virksomhed

Er du i tvivl om, hvordan du opretter en virksomhed i Danløn? Vi viser dig, hvad du skal gøre. 

Artikel

Opret godkendere i Danløn

Godkender Ny i Danløn

Hvis du har behov for, at personer som ikke har adgang til data i Danløn, skal kunne godkende dine lønafregninger for dig, bliver du rigtig glad for denne funktion. 

Artikel

Nulindberetning i Danløn

eIndkomst Ny i Danløn

Ved du, hvordan du laver en nulindberetning, hvis du ikke kører løn i en given måned? 

Artikel

Sådan opretter du nye medarbejdere og gør dem klar til lønafregning i Danløn

eIndkomst Ny i Danløn HR

Det er nemt at køre løn i Danløn, men før du når til den første lønbehandling skal du oprette dine medarbejdere i Danløn og klargøre lønkørslen. Medarbejderne skal også tilmeldes eIndkomst, men det behøver du ikke tænke på, da tilmeldingen sker automatisk i Danløn.

Nystartet virksomhed (5)

Artikel

De fire mest almindelige virksomhedstyper

Virksomhed

Vil du oprette en virksomhed? Her får du en oversigt over de fire mest anvendte virksomhedstyper, så du bedre kan gennemskue, hvilken virksomhedstype der er mest optimal for din virksomhed. 

Artikel

Kend forskel på frikort, hovedkort og bikort

Ansættelse

Har du svært ved at finde rundt i, hvad der er frikort, hovedkort og bikort? Få den fulde forklaring her.


Artikel

Erhvervsforsikringer du skal tegne som virksomhed

Virksomhed

Når du har egen virksomhed, er erhvervsforsikring et vigtigt element, der sikrer dig og dine medarbejdere et trygt arbejdsliv. 

Artikel

Kend forskel på AM-pension, arbejdsgiveradministreret og privat pension

Pension

Ved du, hvad der kendetegner de forskellige pensioner? Danløn giver dig svarene. 

Artikel

Sådan håndterer du eIndkomst i lønsystemet

Virksomhed

Det er nemt at oprette sin egen virksomhed, men for mange kan nogle af formaliteterne alligevel virke forvirrende. Få overblik over, hvordan du håndterer eIndkomst i Danløn.

Værktøjer (5)

Artikel

Smart visning af lønsedlen i Danløns app

App

Det er både nemt og overskueligt for din medarbejder at se sin løn i Danløns app. De mest relevante tal er foldet ud på forsiden af appen, så medarbejderen lynhurtigt får overblik over sin løn. 

Artikel

Muligheder for integrationer med Danløn

Virksomhed

Er du træt af at bruge tid på at indtaste oplysninger i din tredjepartsløsning for så at være tvunget til at gentage samme procedure i Danløn?

Artikel

Vælg arbejdsgiver og upload pdf'er direkte i Danløns app

App

Danløn præsenterer to nye features, som gør det endnu nemmere for dine medarbejdere at lave registreringer i appen. 

Video

Sådan laver dine medarbejdere registreringer i Danløn app

App Fravær

Slip for dobbeltarbejde og lad dine medarbejdere selv registrere timer, kørsel og fravær. 

Artikel

Danløn app: Dit gratis værktøj til effektiv løn

App

Hvis dine medarbejdere endnu ikke bruger Danløn appen, er det ikke for sent. Gør appen til en aktiv del af det at lave løn og få det maksimale ud af Danløn.   

Ferie (9)

Artikel

Forskudsferie kan give plus på feriesaldoen

Ferieregler

Med samtidighedsferie kan din medarbejder holde ferie i samme takt, som den bliver opsparet. Men der kan være situationer, hvor der ikke er opsparet feriedage nok til at holde en ønsket ferie. Her kan du løse problemet med muligheden for forskudsferie.

Artikel

Når din medarbejder er forhindret i at holde ferie

Ferieregler Fravær

Din medarbejder opsparer 25 dages ferie i løbet af et ferieår. Men der kan være situationer, hvor medarbejderen har været forhindret i at holde ferie og derfor gerne vil have ferien overført. Men hvornår må du det? Og hvad er en feriehindring? Bliv klogere i denne artikel.

Artikel

Hvornår må din medarbejder få erstatningsferie?

Ferieregler Fravær

Ferieloven sikrer, at alle lønmodtagere har ret til at holde 25 dages ferie om året. Formålet med ferieloven er nemlig, at lønmodtagere skal have mulighed for at komme til kræfter ved at holde fri. Derfor er der også regler for, hvad der skal ske, hvis en medarbejder bliver forhindret i at holde ferie på grund af sygdom. Bliv klogere på reglerne her.

Artikel

Når du har glemt at registrere ferie

Lønbehandling Fratrædelse

Alle laver fejl i ny og næ. Derfor er det rart at vide, hvad du skal gøre, hvis du har glemt at registrere ferie for en medarbejder, der har ferie med løn. 

Artikel

Overførsel af ferie til næste ferieår

Ferieregler

Står du med en medarbejder, der har ferie på kontoen, når ferieåret slutter? Eller ønsker medarbejderen at gemme ferie til senere? Så er der mulighed for at overføre det til næste ferieår. Læs med og bliv klogere på reglerne, og hvad du skal være opmærksom på.

GDPR (2)

Artikel

Udlevering af persondata til din medarbejder

Persondata

Medarbejdere har i dag krav på at få udleveret dokumentation for de personoplysninger, de har givet dig i din funktion af arbejdsgiver.

Artikel

Få styr på persondataforordningens fire hjørnesten og undgå millionbøder

Persondata

Vi sender mails, deler dokumenter dagligt, køber alt fra rejser til dagligvarer over nettet, og vi er ikke blege for at indtaste vores kreditkortoplysninger uden nærmere eftertanke. Men hvad sker der egentlig med den personlige data, vi dristigt serverer online, og hvad skal du sørge for som virksomhed? 

Administration (9)

Artikel

Få overblik og indsigt med udvidet opdeling af løntyper i Danløn

Lønbehandling

Vil du gerne have indsigt i, hvor meget det koster dig at have lærlinge, hvorfor dine omkostninger til medarbejdernes sundhedsforsikring er steget, eller i hvilken afdeling der udbetales flest overtidstillæg? Med udvidet opdeling af løntyperne i Danløn er det nu en mulighed. 

Artikel

Danløn klarer feriedifferenceberegningen helt automatisk

Ferieregler

Den løn, som dine medarbejdere får, når de holder ferie, skal stå i et rimeligt forhold til den løn, de havde, da de optjente ferien. Det betyder, at lønnen skal justeres, hvis medarbejderne har ændret arbejdstid. Det kaldes feriedifferenceberegning.

Artikel

Hvornår skal du udbetale G-dage til din medarbejder?

Fratrædelse

Der kan være forskellige årsager til, at du bliver nødt til at opsige en medarbejder. Hvis det sker, skal du i mange tilfælde betale for de to første ledighedsdage. De to dage kaldes godtgørelsesdage eller blot G-dage.

Artikel

Hvilken ansættelsesform skal din medarbejder have?

Ansættelse

Skal din medarbejder være timelønnet eller funktionæransat? Her bliver du klogere på de ting, du skal forholde dig til, såvel som på Samlet Betaling.

Artikel

Før du ansætter din første medarbejder

Ansættelse eIndkomst

Der er vind i sejlene og det går forrygende i din virksomhed. Så godt, at du nu står over for en ny beslutning. Skal du ansætte en ny medarbejder?