Opret godkendere i Danløn

Hvis du har behov for, at personer som ikke har adgang til data i Danløn, skal kunne godkende dine lønafregninger for dig, bliver du rigtig glad for denne funktion. 

Med Danløns godkendelsesflow til sikker lønkørsel har du mulighed for at sende en lønafregning til godkendelse hos en person, der ikke har en Danløn-konto

Det kan eksempelvis være en afdelingsleder eller direktøren i den virksomhed, du laver løn for, som skal godkende dine lønafregninger.  

Vi viser dig, hvordan du opretter godkendere til at godkende lønafregningerne. 

Sådan opretter du godkendere i Danløn 

Du opretter en eller flere godkendere ved at klikke på menupunktet 'Virksomhed', 'Godkendere'.

Her bliver du bedt om angive 'Navn', 'E-mailadresse' og 'Mobilnummer'.  

Du kan både indtaste danske og udenlanske numre.

Tryk på 'Gem'-knappen.

Når du har oprettet dine godkendere i Danløn  

Når du har oprettet dine godkendere, kan du under menupunktet 'Lønafregning' klikke på 'Videre til kontrol' og derefter 'Godkend'.  Her har du mulighede for at se hvem, der skal godkende lønnen. 

Du kan også skrive en besked til godkenderne, inden du klikker på knappen 'Send til godkendelse'. 

Det kan eksempelvis være, at du gerne vil fremhæve en post med overarbejde eller noget andet, der adskiller sig. 

Du har også mulighed for at ændre på deadline for godkendelsen. Danløn sætter blot en standarddato op for, hvornår godkenderen senest skal godkende. 

Vælg dine aktive godkendere

Vælger du at oprette mere end én godkender, får du vist feltet 'Samtidige godkendere'. Sætter du et flueben i dette felt, har du valgt, at alle dine oprettede og aktive godkendere skal godkende en lønafregning, inden den bliver gennemført. 

Hvis du ikke laver en markering i dette felt, er det tilstrækkeligt, at én af dine aktive godkendere godkender lønafregningen. 

Med godkendelsesflowet ender din lønafregning altid det rigtige sted

Når du har sendt en lønafregning til godkendelse, vil din godkender modtage en e-mail om, at der ligger en lønafregning til godkendelse med et link til en Danløn-side, hvor han kan se lønafregningen og kladdelønsedler.

Din godkender skal klikke på linket i e-mailen og vil derefter få tilsendt en kode via sms, som han bruger til at få adgang til data.

Det er din sikkerhed for, at lønafregningerne altid lander det rigtige sted. 

Godkenderen har også mulighed for at se tidligere lønsedler fem måneder tilbage. På den måde kan han sammenligne og tjekke efter, at beløbene passer. 

Derefter kan han enten godkende eller afvise lønafregningen. 

Godkend eller afvis lønafregningen

Bliver en lønafregning sendt til godkendelse, låser den. Det betyder, at enhver efterfølgende ændring i lønafregningen vil annullere den udsendte lønafregning. Du skal derfor sende den til godkendelse igen.

Når lønafregningen bliver godkendt, vil du, under menupunktet 'Lønafregning', 'Tidligere lønafregninger', kunne se datoen for godkendelsen samt, hvem der har godkendt lønafregningerne. 

Hvis godkenderen afviser lønafregningen, har han mulighed for at skrive en begrundelse for afvisningen, som du vil modtage på e-mail. Herefter kan du lave de rettelser, der skal til, og sende lønafregningen til godkendelse igen. 

Hvis den afsendte lønafregning ikke er blevet godkendt før deadline, kan du sende en påmindelse til godkenderen. 

Skarpt overblik og sikkert godkendelsesflow

På den måde har du som lønbogholder eller lønadministrator altid overblik over og en sikkerhed for, hvem der har godkendt lønafregningerne. 

Skulle det eksempelvis ske, at én eller flere af dine godkendere er på ferie eller lignende, og du derfor ikke skal sende lønafregningen til godkendelse, kan du klikke på 'Omgå godkendere' og selv gennemføre lønafregningen. 

Se webinar om godkendelsesflowet 

Vi har kogt det hele ned i et webinar. Her viser Mia Veldorm, som er markedschef i Danløn, trin for trin, hvordan du opretter dine godkendere, og hvordan de godkender dine indberettede lønafregninger i Danløn. 

Se webinar