Sådan opretter du nye medarbejdere og gør dem klar til lønafregning i Danløn

Det er nemt at køre løn i Danløn, men før du når til den første lønbehandling skal du oprette dine medarbejdere i Danløn og klargøre lønkørslen. Medarbejderne skal også tilmeldes eIndkomst, men det behøver du ikke tænke på, da tilmeldingen sker automatisk i Danløn.

Det er nemt at komme i gang med Danløn. 

Når først du har indtastet stamoplysninger om din virksomhed og valgt, hvordan du vil betale for Danløn, er du klar til at oprette dine medarbejdere og komme i gang med at køre løn.

Det er en god idé at oprette en ny medarbejder, så snart han eller hun er ansat. Så er du sikker på, at tilmeldingen af medarbejderen til eIndkomst er modtaget, og at medarbejderens skattekort er klar, inden du skal udbetale løn til den nye medarbejder første gang.

Opret ny medarbejder i Danløn

Når du opretter en ny medarbejder i Danløn, skal du angive en række oplysninger om medarbejderen, for eksempel personlige oplysninger, løn- og ansættelsesoplysninger og skatteopysninger.

Du skal også angive, om din medarbejder skal have tilsendt sin lønseddel på e-mail eller til e-Boks.

Bruger du Danløn HR, bliver det endnu nemmere

Hvis du har tilvalgt Danløn HR, bliver det endnu nemmere for dig at oprette din medarbejder. Med Danløn HR kan du nemlig få glæde af den automatiske overførsel af data mellem Danløn og Danløn HR. 

Uanset om du starter med at oprette en ansættelseskontrakt til din medarbejder i Danløn HR, eller du vælger at oprette medarbejderen i Danløn først - ja, så har du en fordel. Medarbejderens stamdata overføres nemlig begge veje - fra Danløn HR til Danløn og fra Danløn til Danløn HR. Du skal med andre ord kun taste medarbejderens stamdata ét sted.

Afvent tilmelding til eIndkomst og modtagelse af skattekort

Når du har oprettet din nye medarbejder i systemet, skal han eller hun tilmeldes eIndkomst.

Danløn sender automatisk tilmeldingen af sted til eIndkomst og giver dig besked, så snart din nye medarbejders elektroniske skattekort er klar.

Gør lønafregningen klar

Du er nu næsten klar til at køre løn for din medarbejder.

Tjek kladdelønsedlen og kontrollisten og ret eventuelle fejl eller anmærkninger, inden du godkender lønkørslen.

Har du valgt integration til dit regnskabssystem, kan du overføre kassekladden til regnskabssystemet og undgå manuelle bogføringer.

Hent Danløns lønguide

Når du arbejder med løn, er der altid mange opgaver at løse.

I Danløns gratis lønguide får du måned for måned det store overblik.

hent lønguiden