Sådan opretter du en medarbejder i Danløn

Det er nemt at køre løn i Danløn, men før du når til din første lønbehandling, skal du oprette dine medarbejdere. Her får du en guide til, hvordan du gør. 

Det er nemmere at komme i gang med Danløn, end du måske går og tror. 

Når først du har indtastet stamoplysninger om din virksomhed og valgt, hvordan du vil betale for Danløn, er du klar til at oprette dine medarbejdere. 

1. Registrér dine medarbejdere i Danløn

Du opretter din medarbejder ved at klikke på menupunktet 'Medarbejder', 'Generelt' og 'Ny medarbejder'. 

Herefter skal du indtaste en række oplysninger på din medarbejder og trykke 'Gem': 

  • Personlige oplysninger 
  • Ansættelsesoplysninger
  • Kontooplysninger 
  • Lønplysninger
  • Ferie 
  • eIndkomst 

Det er vigtigt, at du indtaster de rigtige informationer fra start, for du har ikke mulighed for at lave ændringer, når først tilmeldingen til eIndkomst er sendt af sted. 

2. Tilmeld dine medarbejdere eIndkomst 

Indtil nu har du oprettet din medarbejder i systemet, men du kan endnu ikke køre udbetaling af løn, før han er tilmeldt eIndkomst og Danløn har fået skatteoplysningerne.

Tilmeldingen til eIndkomst sender vi automatisk af sted til eIndkomst, så vi senere kan indberette lønbehandlingen til SKAT. 

Danløn giver dig besked, så snart din medarbejders skattekort er klar. Beskeden kan du se under menupunktet 'Konto', 'Meddelelser'. 

3. Indtast medarbejderens lønoplysninger

Du er næsten klar til at køre løn for din medarbejder, men du skal først lige taste hans lønoplysninger. 

Under menupunktet 'Videre til bogføring' finder du selve lønkørslen, hvor du kan se den periode, du er ved at køre løn for, dispositionsdatoen, de automatisk overførte beløb og dem du selv skal overføre. 

Du vælger den medarbejder, du gerne vil afregne løn for ved at klikke på menupunktet 'Lønberegning', hvorefter du vælger virksomhed og lønperiode. 

I denne del af processen kan du se kladdelønsedlen med alle beregningerne. Her kan du også rette oplysninger, hvis du eksempelvis opdager en fejl.  

Som det sidste bliver du bedt om at oplyse din underskriftskode, inden du kører lønnen. Du skal også angive, om din medarbejder skal have tilsendt sin lønseddel på mail eller i eBoks. Når du har bogført lønafregningen, får du en kvittering, der bekræfter bogføringen af lønafregningen. 

1, 2, 3, kør løn! 

Nu er du faktisk nået så langt, at du er klar til at køre din første løn.

Kategori

Tags: