Når du har glemt at registrere ferie

Alle laver fejl i ny og næ. Derfor er det rart at vide, hvad du skal gøre, hvis du har glemt at registrere ferie for en medarbejder, der har ferie med løn. Vi har lavet en guide til dig, så du hurtigt kan gennemskue, hvad du skal gøre. 

For medarbejdere, der har ferie med løn, kan det virke ligegyldigt, hvornår man registrerer ferien. Men det er det ikke. Du kan nemlig komme til at afregne for mange feriepenge, hvis de fratræder. 

Slip for at lave rettelser ved at sørge for at registrere dine medarbejderes feriedage løbende.

Bemærk! Hvis der er sket en fejl i en timelønnet medarbejders feriepenge, så skal du rette det direkte hos eIndkomst.

Registrér ferien og undgå at betale for meget

Mange får først registreret ferie ved ferieårets afslutning. Men det er vigtigt at få det gjort løbende, når dine medarbejdere rent faktisk er på ferie. Det er der en bestemt årsag til. Du kan nemlig risikere at betale for meget i feriepenge, hvis medarbejderen fratræder.

Når din funktionær holder ferie, kaldes den udbetalte løn for feriegodtgørelse. Når han eller hun holder optjent ferie, bliver den ferieberettigede løn altså mindre. Hvis du glemmer at registrere ferien, vil medarbejderen optjene for meget i feriepenge.

Når du registrerer ferien løbende, undgår du at afregne for meget i feriepenge, hvis medarbejderen fratræder. Lær mere om ferie og fratrædelse.

Selvom skaden er sket, kan du alligevel godt registrere de afholdte feriedage i Danløn.  

Sådan gør du i Danløn

 • Sådan registrerer du glemt ferie for en medarbejder

  Hvis du har glemt at registrere ferie, kan du godt nå at rette det senere. Bare husk, at forglemmelsen betyder, at din medarbejder har optjent for meget feriepenge under sin ferie. Og det havde han eller hun egentlig ikke ret til.

  • Gå til ’Lønberegning’ og ’Rettelser’
  • Indtast antal dage under det korrekte optjeningsår i ’Afholdte dage’
  • Indtast beløb med negativt fortegn under det korrekte optjeningsår i ’Feriepenge’.

  Det beløb, du skal indtaste, er det beløb, som medarbejderen har optjent for meget. På den måde kan du modregne for meget optjent feriepenge, hvis medarbejderen fratræder.

 • Sådan retter du for meget afregnet feriepenge til en fratrådt funktionær

  Hvis en medarbejder fratræder, og du har glemt at registrere afholdt ferie, så vil der blive afregnet for mange feriepenge. Det sker fordi din medarbejder også får udbetalt for meget i feriepenge for de dage, du har glemt at registrere som afholdt.

  Du kan rette det, hvis medarbejderen ikke allerede har hævet feriepengene. Kontakt derfor FerieKonto eller den feriekasse, din virksomhed bruger for at høre, om du kan nå at lave en rettelse. Hvis ja, så kan du rette det ved at lave en ekstra lønkørsel.

  • Gå til ’Medarbejder’ og ’Aktive/inaktive’
  • Sæt flueben ud for den korrekte medarbejder og vælg ’Aktiver de valgte til en ekstra lønafregning (rettelser)’
  • Tryk ’Udfør’

  På denne måde er systemet klar til en ekstra lønafregning for seneste godkendte lønperiode. Derfor kan du nu rette antallet af afholdte feriedage, selvom lønnen er lavet tidligere.

  • Gå til ’Lønberegning’ og ’Rettelser’
  • Indtast antal dage under det korrekte optjeningsår i ’Afholdte dage’

  Herefter vil feriepengene på den nye kladdelønseddel vil stå med negativt fortegn. Rettelsen slår igennem, når du har godkendt lønafregningen.