Når du har glemt at registrere ferie

Alle laver fejl i ny og næ. Derfor er det rart at vide, hvad du skal gøre, hvis du har glemt at registrere ferie for en medarbejder, der har ferie med løn. 

For medarbejdere, der har ferie med løn, kan det virke ligegyldigt, hvornår man registrerer ferie.

Men det er det ikke.

Du kan nemlig komme til at afregne for mange feriepenge, hvis de fratræder. 

Du slipper for at lave rettelser ved at sørge for at registrere dine medarbejderes feriedage løbende.

Registrér ferien og undgå at betale for meget i feriepenge

Mange får først registreret ferie ved ferieårets afslutning. Men det er vigtigt at få det gjort løbende, det vil sige, når dine medarbejdere rent faktisk er på ferie. Det er der en bestemt årsag til. Du kan nemlig risikere at betale for meget i feriepenge, hvis medarbejderen fratræder.

Når din funktionær holder ferie, kaldes den udbetalte løn for feriegodtgørelse. Når han eller hun holder optjent ferie, bliver den ferieberettigede løn altså mindre. Hvis du glemmer at registrere ferien, vil medarbejderen optjene for meget i feriepenge.

Når du registrerer ferien løbende, undgår du at afregne for meget i feriepenge, hvis medarbejderen fratræder. Lær mere om ferie og fratrædelse.

Heldigvis kan du godt registrere de afholdte feriedage i Danløn.

Prøv også Danløn HR, hvor du kan registrere forskellige typer fravær og få et samlet overblik. Alle registreringer overføres automatisk til Danløn. 

Bemærk! Hvis der er sket en fejl i en timelønnet medarbejders feriepenge, så skal du rette det direkte hos eIndkomst.  

Opret gratis konto

Brug for et nemt, sikkert og billigt lønsystem? Hos Danløn får du et lønsystem med over 20 års erfaring og en flad prisstruktur, der er til at forstå. Du betaler en flad pris pr. lønseddel og slipper for skjulte gebyrer og abonnementer. 

Opret en gratis konto i dag og prøv Danløn ganske uforpligtende.

Opret gratis konto