Sådan håndterer du ferietillæg i Danløn

Når sommerferien rykker tættere på, og du skal til at tage hul på et nyt ferieår, så medfølger der også udbetaling af ferietillæg for visse medarbejdertyper. Du får derfor en række tip til, hvordan du håndterer ferietillæg i Danløn, så du kan manøvrere udenom unødvendigt bøvl og manuelle rettelser. 

Mange virksomheder vælger at udbetale ferietillægget til deres funktionæransatte i april lønkørslen, mens andre udbetaler det med maj lønkørslen. Uanset hvornår du udbetaler ferietillæg, kan du gøre det supernemt ved blot at angive den procentdel af medarbejdernes ferietillægssaldo, som du ønsker udbetalt, når du afregner lønnen for april eller maj. 

Det gør du under menuen ’Lønafregning’, ’Udbetal ferietillæg’. Hvis du eksempelvis ønsker at udbetale halvdelen af den aktuelle ferietillægssaldo, indtaster du 50 %. Er det hele saldoen, indtaster du 100 %. 

Har du blot en enkelt medarbejder, som du skal udbetale ferietillæg til, så gør du det under 'Lønberegning', 'Ferie & SH' og 'Ferietillæg'.   

Klikker du videre til 'Næste lønafregning', kan du se på lønsedlerne, hvor mange penge, der bliver udbetalt i ferietillæg til hver medarbejder. 

Tjek dine medarbejderes saldi, inden du går i gang

Er det første gang, du udbetaler ferietillæg til dine medarbejdere, kan det være en  god idé at tjekke saldi på ferietillæg, inden du hopper videre til udbetalingen. 

Du tjekker saldoen under fanen ’Medarbejder’, ’Saldo ferie & SH’. 

I linjen ’Ferietillæg’ kan du se de beløb, som dine medarbejdere har optjent i opsparingsårene 2017, 2018, 2019. 

Har du eksempelvis en glemt saldo på ferietillæg, kan du indtaste en rettelse. Det gør du under menupunktet 'Lønberegning', 'Rettelser' under året, hvor ferietillægget er optjent. 

I kolonnen under 'Før' kan du se, hvad dine medarbejdere har optjent i de tidligere gennemførte lønafregninger, og i kolonnen ’Efter’ kan du se, hvad der, efter den kommende, endnu ikke-bogførte lønafregning, vil være optjent. 

I linjen ’Heraf udbetalt ferietillæg’ kan du se, hvad der er udbetalt i de enkelte års optjening. 

Før du finder de støvede kufferter frem og begiver dig på storjagt efter årets drømmedestination, så husk at gå dine medarbejderes ferieregistreringer i sømmene, så du undgår at bruge ekstra tid på manuelt tastearbejde og rettelser af ferietillæg.  

Fratrådte medarbejdere

Du skal ikke udbetale ferietillæg til fratrådte medarbejdere, da ferietillægget er inkluderet i de 12,5% af den ferieberettigede løn, som du har afregnet ved fratrædelsen. Læs mere om ferie for fratrådte medarbejdere.