Har din virksomhed ændret størrelse?

Hvis din virksomhed har ændret størrelse i løbet af året, er der en række ting, du skal være opmærksom på ved årsskiftet.

Hvert efterår sender Skattestyrelsen skrivelser ud til de virksomheder, der går fra at være en mindre privat virksomhed til en større privat virksomhed - eller omvendt.

Virksomhederne får en vigtig besked - nemlig at de ved årsskiftet får en ny betalingsfrist for AM-bidrag og A-skat. 

 

Betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag afhænger af virksomhedens størrelse

Betalingsfristerne for for A-skat og AM-bidrag afhænger af, hvilken størrelse din virksomhed har. 

Danløn skelner mellem tre typer af virksomheder: 

Større privat virksomhed 

En større privat virksomhed har i de forudgående 12 måneder trukket over 250.000 kroner i AM-bidrag eller over 1 mio. kroner i A-skat. 

Fristen for betalingen af A-skat og AM-bidrag er den sidste bankdag i den måned, hvor lønnen er til disposition for medarbejderen, så beløbet er til disposition i Skattestyrelsen den første bankdag i kommende måned. 

Mindre privat virksomhed 

En mindre privat virksomhed har i de forudgående 12 måneder trukket under 250.000 kroner i AM-bidrag eller under 1 mio. kroner i A-skat. 

Fristen for betaling af A-skat og AM-bidrag er den første bankdag efter den 10. i måneden efter dispositionsdatoen for lønafregning, så beløbet er til disposition i Skattestyrelsen den første bankdag herefter.

Offentlig virksomhed 

I en offentlig virksomhed skelnes mellem bagudlønnede og forudlønnede.

Er medarbejderne bagudlønnede, skal A-skat og AM-bidrag overføres til betaling den sidste bankdag i den måned, lønnen er til disposition for medarbejderen. 

For de forudlønnede medarbejdere skal betalingen overføres den første bankdag i den måned, lønnen vedrører. 

Vent med at ændre betalingsfristen, til du får besked

Du skal først ændre markeringen for betalingsfristen, når Skattestyrelsen har sendt dig brevet, for her får du oplyst datoen for, hvornår du skal foretage ændringen.

Normalt skal du lave ændringen i forbindelse med årsskiftet. Det betyder, at du skal vente, til december-afregningen er godkendt, men inden januar-afregningen bliver godkendt.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du altid tage fat i Danløns support.

Skift til Danløn

Har du brug for et nemt, sikkert og billigt lønsystem? Hos Danløn får du et lønsystem, der har over 20 års erfaring med løn. Samtidig får du en flad pris pr. lønseddel og kan sige farvel til skjulte gebyrer og abonnementer.

Opret en gratis konto i dag og prøv Danløn ganske uforpligtende.

Opret gratis konto

Kategori

Administration

Tags:

Virksomhed