05 jul 2021

Susanna Christina Møller

Marketing Project Manager

Mangler du også arbejdskraft til din café , din restaurant eller dit hotel?

Rekordmange virksomheder - især i hotel- og restaurationsbranchen - mangler arbejdskraft. Genåbningen er en realitet, og du har brug for en bartender i caféen, en tjener til restauranten eller måske en piccolo til hotellet. Desværre er de svære at få fat på i øjeblikket.

Corona-testcentrene har længe været attraktive arbejdspladser.

Jobbet har været sikret, og lønnen har været høj. Helt op til næsten 200 kroner i timen.

Da behovet for at blive testet nu er faldende, bliver en stor del af de ansatte i testcentrene igen arbejdssøgende.

Desværre kan det alligevel være svært at tiltrække dem - netop fordi de har været vant til en meget høj løn.

Du er derfor nødt til at konkurrere på andre parametre end lønnen. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan gøre dig attraktiv som arbejdsgiver ved at tilbyde dine medarbejdere en masse, som i sidste ende måske kan vise sig at være mere værdifuldt end penge.

Uanset om du driver en bar, en café, en restaurant eller et helt hotel, vil du næsten altid kunne tilbyde et både fleksibelt, sjovt og lærerigt job.

Et fleksibelt job, ...

Branchen er kendetegnet ved, at der er arbejde på næsten alle tider af døgnet på alle ugens syv dage - også i ferier og ved højtider. Det betyder fleksible vagter og et et job, der giver plads til både fritidsaktiviteter og studier. Samtidig er det ofte meget nemt at få byttet en vagt, hvis det bliver nødvendigt.

...et sjovt job...

Det er som regel både sjovt og motiverende at arbejde i hotel- og restaurationsbranchen. Der er mange unge - både blandt kolleger og gæster - tonen er afslappet, og arbejdsfællesskabet er uformelt.

...og et lærerigt job!

Det bedste, du kan tilbyde dine medarbejdere, er måske nok den læring, der meget ofte følger med et job i din branche, og som både de selv og kommende arbejdsgivere senere kan få glæde af.

Jeg nævner i flæng: at optræde serviceminded og sætte kunden i centrum, at arbejde sammen og kommunikere, at håndtere travlhed og variende arbejdsopgaver, at tage ansvar og handle selvstændigt og at håndtere utilfredse gæster sikkert og professionelt. Og jeg kunne nemt fortsætte - for listen af læringer er lang.

Som du nok kan se, er der masser af gode argumenter for at søge arbejde i netop din virksomhed. Og er du beliggende i et område, hvor der ofte kommer turister, kan du også prale med, at du giver dine medarbejdere mulighed for at træne deres sprogkundskaber, mens de er på arbejde.

Med Danløn er det nemt at ansætte nye medarbejdere

Danløn skal være nemt at bruge. Ikke kun, når du kører løn, men også når du skal ansætte. Og hvis du tilkøber Danløn HR, er du sikker på, at der kommer styr på både ansættelseskontrakten og opbevaring af kontrakten efterfølgende.

Er det længe siden, at du sidst oprettede medarbejdere i Danløn, er der altid hjælp at hente. Du er selvfølgelig også altid velkommen til skrive til vores support eller til at ringe os op, hvis du har Danløn Direkte.

Tags:

HR

Relaterede indlæg