24 feb 2020

Helga Falkum Enerhaug

Online Editor and Customer Supporter

Vi kører på grøn el

Danske Lønsystemer, der lancerede Danløn i 2001, tager ansvar over for klimaet. 1. marts tager vi næste skridt i vores bæredygtige udvikling, og lader vores servere køre på grøn el.

Behovet for at tænke og leve bæredygtigt bliver større og større. Vi mener, at det som software-virksomhed er vigtig at være bevidst om, hvordan man kan gøre sin del for at reducere den belastning driften har på klimaet.

Derfor har vi besluttet os for, at strømforsyningen til vores datacenter skal køre på 100% vedvarende energi fra 1. marts. Vi har indgået en aftale med strømleverandøren Ørsted, der sikrer os, at den el, der holder liv i vores servere, kommer fra certificerede europæiske vindmølleparker.

En klimavenlig fortid

Dette er faktisk ikke første skridt i retning af en mere bæredygtig drift af vores IT-systemer. Allerede tidligt i 90’erne tænkte stifterne af Danske Lønsystemer på miljøet. Derfor var blandt andet opsamling af regnvand og jordvarmeanlæg med i arkitekternes planer, da de tegnede vores tidligere kontorlokaler. I dag ligger en del af vores datadrift og kontorer i lokaler, som vi lejer. Her er vi også sikret en mere klimavenlig hverdag med grøn el og energibesparende belysning.

Som en del af Carbon20-samarbejdet med Allerød Kommune, får vi ny viden om, hvordan vi kan blive mere energibesparende og bæredygtige. Samarbejdet har allerede haft stor effekt, og fra 2010 til 2013 reducerede vi vores CO2-udslip med knap 40 procent.

Men vi slår os ikke til ro med det. Vi leder hele tiden efter nye måder at gøre driften mere miljøvenlig. Af den grund kan du have god samvittighed, når du kører løn i Danløn.

Tags:

Bæredygtig drift Vedvarende energi

Relaterede indlæg