2,08 feriedage pr. måned

Når den nye ferielov træder i kraft, vil der være nogle ting, der ændrer sig. Heldigvis vil dine medarbejdere stadig opspare 2,08 feriedage om måneden. Ganske som de plejer.

I den nye ferielov opsparer din medarbejder nøjagtig den samme ferie som før - nemlig 2,08 feriedage pr. måned. Medarbejderen kan enten opspare ferie med løn og ferietillæg eller ferie med feriepenge. På det punkt er alt ved det gamle.

Når det nye ferieår er kommet godt i gang, vil du måske opleve et større behov for løbende at holde øje med, hvor meget ferie en medarbejder har sparet op. I Danløn er det heldigvis nemt at se den aktuelle feriesaldo. Den del har heller ikke ændret sig.

Ingen ventetid på opsparet ferie

Med den nye ferielov kan man holde sin ferie samtidig med, at den optjenes. Det kaldes samtidighedsferie. Danløn sørger derfor for, at dine medarbejdere får deres feriedage til rådighed med det samme. Det betyder, at de 2,08 feriedage, der opspares i september 2020 også kan bruges i september 2020. På den måde kan dine medarbejdere uden problemer holde de 25 dages ferie på et år.

Feriedage fra miniferieåret

Hvis en medarbejder har feriedage tilovers fra miniferieåret, der slutter d. 31. august 2020, så skal du overføre dagene til den nye ferieafholdelsesperiode. Det betyder, at din medarbejder har helt frem til 31. december 2021 til at bruge feriedagene.

Eksempel – efterårsferie i oktober

Torben vil gerne holde 5 dages efterårsferie i oktober, hvor han skal passe sine to børnebørn. Da det nye ferieår begynder i september 2020, opsparer Torben ca. 4 feriedage for september og oktober. Heldigvis har han kun brugt 15 feriedage henover sommeren, og han får derfor 1,65 overført til den nye ferieafholdelsesperiode. På den måde har Torben over 5 feriedage, som han kan bruge på en efterårsferie med sine børnebørn.

Eksempel - lang vinterferie

Din medarbejder Stine vil gerne ud og rejse med sine kæreste i to ugers i februar 2021. Her skal hun bruge 10 feriedage. Da det nye ferieår begynder i september 2020, har hun 6 måneder til at spare feriedage op. Det giver lidt over 12 feriedage (2,08*6). Det kan derfor sagtens lade sig gøre for Stine at holde to ugers ferie i februar - og så har hun endda 2 dages ferie tilovers.