Værdien af feriepenge er uændret

Selvom vi får en ny ferielov, så er mange ting heldigvis stadig ved det gamle. Feriepenge er stadig på 12,5 % og ferietillægget fortsætter på mindst 1 %.

Medarbejdere, der holder ferie med feriepenge, skal have deres feriepenge til rådighed, når de holder deres ferie. Sådan har det altid været. 

Men fordi vi nu kan holde ferie i takt med, at vi optjener den, skal du nok forvente, at du fremover skal udbetale feriepengene lidt hurtigere og lidt oftere, end du er vant til. Heldigvis er det stadig nemt at udbetale feriepenge med Danløn.

Udbetaling af ferietillæg

Ferietillægget er som udganspunkt stadig 1% af medarbejderens løn. Men fremover har du flere muligheder, når det kommer til udbetaling. Du kan vælge at udbetale ni måneders ferietillæg i maj og tre måneder i august eller at udbetale ferietillæg samtidig med, at medarbejderens ferie begynder. Det er helt op til dig, hvad der passer din virksomhed bedst.

Nye indbetalingsfrister – samme beløb

Før skulle du indbetale feriepenge hvert kvartal, men fremover skal du indbetale feriepenge oftere, end du plejer. Danløn er heldigvis helt opdateret på de forskellige frister. Det er dog stadig en god ide at kende fristerne, så du er helt forberedt på, hvornår feriepengene bliver trukket fra virksomhedens konto.

Heldigvis skal du ikke holde dig opdateret om medarbejdernes optjente feriepenge. Det kan du nemlig nemt få overblik over i systemet.