16. maj 2022

3 fordele ved de nye barselsregler, som du måske ikke har tænkt på

De nye barselsregler, der sikrer fuld ligestilling mellem forældrene, kræver omstilling på arbejdspladserne. Samtidig giver de nogle fordele, som du som arbejdsgiver kan have stor glæde af, og som du måske ikke har tænkt på.

Udsigten til at skulle undvære en nybagt far i op til ni uger yderligere ud over de to uger i forlængelse af fødslen kan måske nok give anledning til panderynker. Men måske er der mere grund til at grine end at græde. Det er der nemlig gode grunde til.

 

  • Allerede inden barselsorloven vil du med stor sandsynlighed opleve en både gladere, mere motiveret og mere effektiv medarbejder - for selvfølgelig glæder den kommende forælder sig til at skulle tilbringe tid med den nyfødte.
  • Barselsorloven er et sandt kursus i udvikling af personlige kompetencer. Det drejer sig blandt meget andet om tålmodighed og omstillingsparathed - men også om viljen og evnen til at finde løsninger og prioritere.
  • Hvis du lader omverdenen vide, at du med glæde lader dine medarbejdere gå på orlov, vil du med stor sandsynlighed opleve, at du vil få nemmere ved både at rekruttere og fastholde medarbejdere.

Sådan udnytter du ressourcerne optimalt

At være positiv over for barsel er selvfølgelig ikke nok. Det løser jo ikke dagligdagens problemer med bemandingen i barselsperioden.

Nøgleordet er optimal udnyttelse af ressourcerne. Det er derfor vigtigt at

  • få overblik over opgaver og ressourcer
  • uddelegere og sørge for oplæring
  • afgøre, om du har brug for at rekruttere aktivt