13 jan 2020

Susanna Christina Møller

Danløn, Content Creator

Skal din virksomhed indberette statistikoplysninger?

Hvis din virksomhed skal indberette statistikoplysninger til enten Dansk Arbejdsgiverforening eller Danmarks Statistik - eller lønsum til Dansk Byggeri, skal du være opmærksom på, at dit lønsystem er sat korrekt op, så det kan håndtere indberetningen for jer.

Fristen for indberetning af statistikoplysninger er den 20. januar 2020. Vær opmærksom på, at Danløn trækker og indsender statistikoplysninger allerede den 18. januar 2020. Hvis fristen ikke overholdes, kan din virksomhed risikere at skulle betale en bøde. Det er derfor vigtigt, at dit lønsystem er sat rigtigt op. Læs her, hvordan du gør i Danløn. Det er nemt og ligetil!

1. Under menupunktet 'Virksomhed', 'Statistik' skal du markere, om du skal indberette til DA (Dansk Arbejdsgiverforening), Dansk Byggeri eller DS (Danmarks Statistik).

Er din virksomhed medlem af DA eller Dansk Byggeri, indberetter I kvartalsvis og årligt statistikoplysninger til disse to organisationer. Gevinsten er, at I har gratis adgang til al indsamlet statistik.

Din virksomhed kan også blive udtrukket til at skulle indberette oplysninger til DS. Indberetningen er obligatorisk - og det kan være forbundet med bøde ikke at indberette til tiden.

Statistikoplysninger, der indberettes til DA, overføres automatisk til DS. Du skal med andre ord ikke lave dobbelt-indberetninger.

2. Under menupunktet 'Medarbejder', 'Statistik' skal du indtaste en række oplysninger om samtlige af dine medarbejdere. 

Hvis du er i tvivl om, om du har oprettet statistikoplysninger på alle dine medarbejdere, kan du med fordel bruge kontrollisten, som du finder under menupunktet 'Lønafregning', 'Næste lønafregning'. Det vil fremgå af kontrollisten, hvis der mangler oplysninger på medarbejderne.

Inden for området LønStatistik indberetter Danløn både StrukturStatistik og KonjunkturStatistik.

Hvis du har spørgsmål til indberetning af statistikoplysninger, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores support.

Tags:

Lønadministration Lønbogholder

Relaterede indlæg