26 jan 2021

Susanna Christina Møller

Marketing Project Manager

Nu også kompensation til dig, der er nystartet

Coronaen er ikke sådan lige til at slippe af med. Efter en sommer, hvor virksomhederne - store som små - kom op i gear i samme tempo, som smittetallene faldt, er Danmark nu i en ny lockdown, og aktiviteten i samfundet er igen på et lavpunkt. Der er med andre ord stadig behov for hjælp.

Forårets hjælpepakker blev alle sammen genåbnet i december 2020. Men kun for virksomheder, der i forvejen havde været omfattet af ordningerne. Ikke for nystartede virksomheder. Det er der nu ændret på. Er du nystartet, betyder det, at du har adgang til kompensationsordningerne, hvis din virksomhed er oprettet i CVR senest den 1. november 2020. Hidtil har du kun kunnet få kompensation, hvis din virksomhed var startet senest 9. marts 2020 - altså inden coronaen for alvor gjorde sit indtog.

Muligheder og betingelser for kompensation

Du får adgang til kompensation for faste omkostninger og lønkompensation, hvis

  • du har oprettet din virksomhed i CVR inden den 1. november 2020
  • din virksomhed er ramt af en eller flere corona-restriktioner

De helt konkrete muligheder for kompensation afhænger derfor af, hvornår din virksomhed er oprettet i CVR, og hvilke restriktioner, du er ramt af.

Når du søger om kompensation, skal du samtidig kunne dokumentere mindst én måneds omsætning forud for den periode, du søger for.

Hvornår kan jeg søge - og hvor får jeg mere at vide?

Ifølge Erhvervsstyrelsen kan du regne med, at du som nystartet kan søge om kompensation fra starten af februar.

Hvis du vil læse mere om kompensationsordningerne, mulighederne og betingelserne, foreslår vi, at du kigger forbi i Erhvervsministeriet og på Virksomhedsguiden.

Og også her på Danløns blog kan du også læse meget mere om små virksomheders muligheder i en corona-tid. Vi har fulgt udviklingen tæt siden coronaens indtog i marts sidste år. 

Tags:

Corona Regler og love Iværksætteri

Relaterede indlæg