17 okt 2021

Susanna Christina Møller

Content Creator

Løs dine HR-opgaver med øje for strategien

Måske betragter du de HR-opgaver, som du løser i virksomheden, som et arbejde, der naturligvis skal gøres, men som ikke bidrager til udviklingen i virksomheden. Måske nærmest som et nødvendigt onde. Men sådan behøver det ikke være. Læs med her og se, hvordan HR-administrationen kan blive en vigtig brik i din virksomhedsstrategi.

Dine opgaver som HR-administrator er naturligvis stadig de traditionelle som at lave kontrakter, at holde styr på fraværsregistreringen og meget andet. Alle opgaverne rummer dog samtidig muligheder for at sikre, at dine medarbejdere trives, udvikles og fastholdes - samtidig med at du får nemmere ved at rekruttere. Alt sammen noget, der understøtter din forretning. Lyder det for godt til at være sandt? Bedøm selv. 

Vis, at der er styr på tingene - allerede, når du laver ansættelseskontrakten

Ved at sikre, at du leverer en ansættelseskontrakt, der lever op til kravene, og at ansættelsesprocessen i det hele taget forløber smidigt og korrekt, kan du vise, at der er orden i tingene i virksomheden - allerede før den nye medarbejder starter.

Og sørger du for at få kandidatens underskrift på kontrakten så hurtigt som muligt, signalerer du ikke kun effektivitet, men også oprigtig interesse for den nye medarbejder.

Skab større balance i arbejde og privatliv for dine medarbejdere med fleksible arbejdstider og arbejdssteder

Det er ikke altid afgørende, hvor og hvornår arbejdet udføres. Hvis du har mulighed for det, kan du ved at gøre arbejdstider og arbejdssteder fleksible også gøre hverdagen mere fleksibel for dine medarbejdere. Samtidig ligger der en stor tillidserklæring i at overlade det til medarbejderne, hvor og hvornår de arbejder.

Send dine medarbejdere på ferie og få friske, kreative mennesker retur

Det er berigende at holde ferie. Ikke kun for medarbejderen, men også for virksomheden. Langt de fleste medarbejdere vender tilbage fra ferie både friske og veludhvilede - og glade og kreative - til glæde for virksomheden. Og omvendt - så vil den medarbejder, der ikke får holdt sin ferie, på et tidspunkt formentlig blive træt og nedslidt.

For din virksomhed kan det derfor være afgørende at sørge for, at alle medarbejderne får holdt deres ferie. Både af hensyn til medarbejderen og af hensyn til virksomheden.

Med den nye ferielov er der pligt til at holde mindst 4 ugers ferie om året. Den 5. ferieuge kan overføres eller udbetales - men det kan være givet godt ud at sørge for, at medarbejderen holder hele sin ferie.

Sygdom - og et budskab om, at vi passer på dig

Sygdom er uundgåeligt, og især i mindre virksomheder kan sygdom ramme hårdt. Men sygdomsfraværet rummer også en mulighed for at vise, at I i virksomheden værdsætter og passer godt på hinanden.

At sende en hilsen og at følge op på sygdomsforløbet er ikke blot et empatisk træk, men oftest også et værdifuldt bidrag til at fastholde og motivere medarbejderen på lang sigt.

Har du brug for hjælp til dine HR-opgaver?

Bruger du allerede Danløn som lønsystem, og vil du gerne have hjælp til at løse de almindelige HR-opgaver - så skulle du prøve Danløn HR. Kontraktskabeloner, muligheden for fraværsregistering og en smart påmindelsesfunktion gør det betydeligt nemmere for dig at tage hånd om den daglige HR-administration.

Måske vil du også gerne vide mere om dine pligter, rettigheder og muligheder på HR-området. I givet fald er kurserne på Lønskolen helt sikkert noget for dig. Her får du nemlig helt styr på både ansættelseskontrakten, ferieloven og sygdom.

Tags:

HR

Relaterede indlæg